Šta je Hadžibajrić prije mjesec dana govorio o “Četvorci” u Sarajevu

Naša stranka, SDP i Narod i pravda oglasili su se saopćenjem zbog današnjih dešavanja na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva koja je prekinuta i odgođena nakon glasanja za izbor predsjedavajućeg.

“Danas su Abdulah Skaka i Ibrahim Hadžibajrić na tajnom glasanju na čelo Gradskog vijeća pokušali dovesti Srđana Srdića sa ciljem rušenja našeg kandidata Bogića Bogićevića za gradonačelnika Grada Sarajeva. Isti taj Srđan Srdić u proteklom mandatu je zaposlen u JP Sarajevo a njegova supruga u Općinu Novo Sarajevo.

Danas ćemo u Tužilaštvo Kantona Sarajevo podnijeti krivične prijave sa materijalnim dokazima i svjedocima o pokušaju trgovine uticaja prema vijećnicima. Danas su vijećnici iz Starog Grada (Seid Škaljić, Vedran Dodik, Jasmin Skorupan, Srđan Simonović) i Novog Grada (Drago Jurić, Enisa Spahić, Bajro Biber) srušili kvorum, izlazeći sa sjednice jer je opća većina bila na našoj strani. Podsjećamo da je Statutom Grada Sarajeva propisano da iz svake općine mora biti prisutno pet vijećnika i prethodno spomenuti vijećnici zloupotrebljavaju ovaj institut po nalogu Skake i Hadžibajrića”, navodi se u zajedničkom saopćenju.

Konaković: Podnio sam krivične prijave protiv Skake i Hadžibajrića

Podsjetimo, Ibrahim Hadžibajrić je gostujući na N1 23. veljače govorio o budućnosti i odnosima unutar “Četvorke”.

Tada je odgovorio kako je koalicija stabilna i da ostaje dio “Četvorke”.

“Ostajemo u Četvorci, apsolutno. Prije svega moramo razjasniti neke stvari, četvorka postaje u Kantonu Sarajevo. Neće biti NBL, ali će biti NES”, poručio je tada Hadžibajrić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79