Šta je ključno u iskazu Alema Hodovića da zasluži puštanje iz pritvora u Vojkovićima?

Šta je ključno u iskazu Alema Hodovića da zasluži puštanje iz pritvora u Vojkovićima?


 

Alem Hodović, sarajevski “biznismen”, je pušten iz pritvora u Vojkovićima, dok je Dženis Kadrić, bivši specijalac FUP-a i tjelohranitelj narkobosa Edina Gačanina Tita, suočen s prijedlogom za još dva mjeseca pritvora.

Obojica su uhapšena prije mjesec u sklopu akcije “Consigliere”, a njihova sudbina se razlikuje nakon jučerašnjeg sudskog ročišta.

Sarajevsko Tužilaštvo BiH predložilo je produženje pritvora za Kadrića, dok je za Hodovića predloženo primjenu mjera zabrane i kućnog pritvora. Ova odluka omogućava Hodoviću da se brani sa slobode, a danas je već napustio Vojkoviće.

Službeno, ova dvojica uhapšenih suočavaju se s optužbama za pranje novca i druga krivična djela. Tokom akcije “Consigliere”, izvršeni su pretresi njihovih stambenih objekata i kompanije “E. S. Tech” d.o.o. Sarajevo, čiji je Hodović jedan od suvlasnika.

U procesu su oduzeti novac, automobili, četiri automatske puške i četiri pištolja.

Odluka o puštanju Hodovića iz pritvora temelji se na njegovom “dobrom iskazu”.
S druge strane, očekuje se da će Kadrić ostati u pritvoru još dva mjeseca.

Tužilaštvo argumentira pritvor bojazni od bjekstva i opasnosti od ometanja istrage, prikrivanja dokaza, utjecaja na svjedoke ili ponovnog počinjenja krivičnih djela.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija