Šta je sa nesuglasicama Stanivukovića i Trivić?

Predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka, Draško Stanivuković, govorio je o upadljivom odsustvu potpredsjednice stranke, Jelene Trivić, sa jučerašnje sjednice Predsjedništva PDP, čiji je i on član.

Stanivuković je na konferenciji za novinare rekao da je sasvim normalno da svi članovi ne prisustvuju sjednici, na neki način pravdajući Jelenino odsustvo.

– Sjednice Predsjedništva su takve da neko ne može nekad da bude na njima. Moram vas podsjetiti da i ja nisam bio na 25. i 26. sjednici Predsjedništva PDP. Imao sam poslovne i privatne obaveze koje su se potrefile u tom trenutku, jedna je baš bila za moj rođendan. Mogle su se i tada praviti određene spekulacije. Jelena Trivić je stigla, koliko sam upoznat, da učestvuje u Kolegijumu za pripremu sjednice Predsjedništva, da kandiduje određene teme. Za 30. decembar zakazali smo radnu grupu za organizaciju Sabora stranke. Po imenovanju te grupe očekujem da nastavimo tu vrstu aktivnosti. A kad su u pitanju njeni razlozi, mislim da su to pitanja za Jelenu – rekao je Stanivuković.

Kaže da je Predsjedništvo informisano da, osim Trivićeve, još tri člana nisu bila na sjednici, među kojima je i počasni predsjednik Mladen Ivanić.

– Hoćemo li sada da kažemo da gospodin Ivanić neće biti dio PDP? Znači, ne možemo da izvlačimo takvu vrstu zaključaka. Ako gledamo kroz vrijeme, moj stav je da mjesta u PDP ima za svakoga ko je u PDP, za svakog ko hoće da se pridruži, ko baštini naše demokratsko, nacionalno opredjeljenje i naš čvrst opozicioni kurs na nivou RS. Tako da nastavljamo tim putem, sve drugo su spekulacije koje su sastavni dio politike. Ne može politika bez teorija zavjere i spekulacija. Sa moje strane sve je stabilno, nastavljamo sa daljim aktivnostima, ja pozivam svakog od nas ko pripada PDP i naše građane koji vjeruju da su moguće istinske promjene, da bude dio nas – rekao je Stanivuković.

On je podsjetio da je sjednica Predsjedništva PDP bila u znaku organizacije Sabora stranke koji se očekuje na proljeće.

– Mandat predsjednika PDP demokratskom voljom, željom predsjednika Borenovića da stranka ima maksimalnu demokratičnost, ograničen je na osam godina. To je uvedeno u Status stranke. Ovo je slijed aktivnosti koji dolaze, a koji treba da posluže za unutarstranačku reorganizaciju, snaženje naših gradskih, opštinskih, mjesnih i svih drugih odbora. Na tome ćemo raditi intenzivno, naravno voditi određene nove politike koje mogu donijeti bolje rezultate. Imam ogromnu motivaciju u tom pravcu – zaključio je Stanivuković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79