Šta je sve otkrio SKY? Hadžibajrić mlađem skriveno ime bilo “Rajvosa”, Karišiku “Medo”

Šokirana sarajevska javnost saznala je nove detalje velike pljačke koja se provodila godinama u sarajevskoj Općini Stari Grad. Prvi čovjek ove općine Ibrahim Hadžibajrić, njegov sin Seid Hadžibajrić, savjetnica Alma Destanović i najbolji Seidov prijatelj Elmedin Karišik, lišeni su slobode u akciji MUP-a KS kodnog naziva Start.

Svi oni se sumnjiče za organizovani kriminal i pranje para.

Na ročištu za određivanje pritvora Ibrahimu Hadžibajriću i Almi Destanović, koje se održava u Kantonalnom sudu u Sarajevu, otkriveni su novi detalji sa SKY aplikacije.

Naime, korisnici ove kriminalne aplikacije bili su Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik. Njih dvojica su preko nje dogovarali “talove” od parkinga, kako će količinski dijeliti novac i kada i gdje će se novac predavati.

Hadžibajrići su uzimali 80 % zarađenog novca.

Zanimljivo, iako su najbolji prijatelji, Seid i Elmedin se nisu smjeli sastajati na javnim mjestima, to im je naredio glavni operativac Ibrahim, a kako javnost ne bi otkrila da su općinski parkinzi iznajmljeni upravo Karišikovoj firmi, morali su obrisati i sve zajedničke fotografije sa društvenih mreža.

Zanimljivi su i nadimci koji su koristili na SKY aplikaciji.

Ibrahim Hadžibajrić je imao nadimke “Beg” i “Hadžija”, Seida su zvali “Rajvosa”, a Elmedina Karišika “Medo.

Dekodiranjem SKY aplikacije otkrivene su i fotografije koje su slali jedni drugima.

Na jednoj od njih, vidi se velika količina eura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79