Šta je sve Vučić obećavao Srbima: U Srbiji će se proizvoditi leteći automobili, izvozit ćemo papke i svinjske noge u Kinu

Proizvodnja letećih auomobila, i to još u Srbiji… Na prvi pogled zvuči kao naučna fantastika. No, u ovom slučaju ne radi se ipak o “Petom elementu”, niti o bilo kom drugom holivudskom filmu iz te kategorije. To su riječi, odnosno obećanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića nakon jednog sastanka sa kineskom delegacijom 2018. godine.

– Ima puno ideja o kojima razgovaramo sa Kinom. Od sitnih stvari, kako, na primer, da u narednih šest meseci rešimo pitanje izvoza svinjskih nogu, papaka i svega onoga što se kod nas baca ili ne koristi u dovoljnoj meri.

Pa do toga da razmišljamo da im kažemo “dajte da vidimo šta ćemo sa tim litijumom i jadaritom u Zapadnoj Srbiji” – rekao je Vučić posle razgovora sa kineskog delegacijom u Pekingu 2018. godine.

Međutim, to nije sve…

– Da vas zamolimo za fabriku električnih autobusa i električnih automobila, do toga da znamo da radite prototip letećih automobila, hajde da probamo da nešto od toga napravimo u Srbiji – nastavio je Vučić.

Od te antologijske rečenice prošlo je skoro dvije godine, a kao i većina njegovih izjava i obećanja, ovo je takođe ostalo u domenu – desiće se nikada!

Ne samo da Srbija ne proizvodi leteće automobile, već nijedna evropska zemlja to ne radi. Potrebno je još dosta vremena da ideja i koncept letećih automobila zaživi u Americi i Evropi, a prema slobodnim procjenama, to se neće dogoditi bar za još dvije decenije, uprkos rapidnom napretku tehnologije, piše Direktno.rs.

Naravno, ni od izvoza svinjskih nogu i papaka u Kinu do dana današnjeg nije bilo ništa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79