Šta je ubica djece rekao o motivu za monstruozni zločin

Haralda Kopitza, monstruma koji je u noći s petka na subotu ubio svoje troje djece, policija je sinoć privela u službene prostorije, a u hrvatskim medijima pojavile su se informacije o tome šta je Kopitz ispričao u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje je primljen nakon što je kobne noći, kada je udavio svoje troje djece, pokušao počiniti samoubistvo.

Ubica je u KBC-u Sestre milosrdnice sve vrijeme bio pod nadzorom policije, a pod policijskom pratnjom bio je i jučer poslijepodne, kad je prebačen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

U psihijatrijskoj bolnici smatrali su da nema potrebe za daljnjom hospitalizacijom, pa su ga vrlo brzo otpustili iz bolnice, nakon čega je priveden u krim-policiju na ispitivanje.

Kopitz je u bolnici rekao da mu je teško pa je dodao da mu je žao što je još uvijek živ. Rekao je da je već duže vremena bez posla, dodavši da se javljao prijateljima i pokušao naći posao, ali bez uspjeha. Rekao je i da mu je istekla kirija za stan te da više nije imao kamo otići. Upravo to navodi kao motiv za nezapamćeni zločin, prenosi Index.hr.

Naime, Kopitz je u bolnici rekao da je zbog toga odlučio sebi oduzeti život, a prije toga i vlastitoj djeci kako “ne bi bio sam, već kako bi i djeca bila zajedno uz njega kada umre”.

Istražitelji su, podsjetimo, prvo vjerovali da je Kopitz vlastitu djecu ugušio, ali kako je vrijeme odmicalo, postajali su sve skloniji verziji prema kojoj je ubica prvo svoju djecu omamio tabletama, a potom ih ugušio. Kopitz je upravo tu drugu verziju događaja ispričao i u bolnici.

Podsjetimo, obdukcija na tijelima ubijene djece je gotova, ali rade se dodatni toksikološki pregledi kako bi se utvrdilo kako su djeca ubijena, trovanjem tabletama ili gušenjem.

  Oglasio se Srbin koji je u Dalmaciji držao mladića iz BiH kao roba i tukao ga: Mrzim muslimane, ne mogu ih smisliti

Trostruki ubica vlastite djece u bolnici je rekao i da bi, kad bi imao mogućnost i način, ponovo pokušao samoubistvo.

Sebe je opisao kao osjećajnu, ali i grubu osobu. Rekao je da se posljednja tri mjeseca osjećao tužno, potišteno i napušteno, a posljednjih dana očajno, dodajući da više nije vidio nikakvog izlaza iz situacije.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79