Šta kaže direktor UKC Tuzla o tome da je zaposlio sina: Bio je najbrži, sve je palo za 5 minuta

Sa direktorom UKC-a Tuzla prof. dr. Vahidom Jusufovićem TIP.BA napravio je intervju o zapošljavanju, konkursnim procedurama,komisijama, žalbama, nepotizmu, političkim pritiscima u UKC-u Tuzla…

Jedna od priča koja kruži po tuzlanskim kuloarima je i ona o zaposlenju Emira Jusufovića na UKC Tuzla.

TIP: Vaš sin, doktor medicine, primljen je u UKC Tuzla za vrijeme Vašeg mandata. Kako?

Jusufović: Konkurs je raspisan 1.oktobra 2020. Za raspisivanje konkursa sam saznao od svog sina koji je na stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje našao da će biti taj konkurs. Ja uopšte za to nisam znao.

Puno kandidata koji su bili na birou uopšte nisu znali za taj konkurs. Vrlo kasno je apliciralo, ili uopšte nije apliciralo za taj konkurs. Radilo se o brzini…. Znate da nakon 5 minuta te stranice padnu.

On je uspio brzinom da bude treći koji se javio. Sve zdravstvene ustanove su imale pravo u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima da prime određeni broj kadrova.

Domovi zdravlja su to odbili iz njima poznatih razloga. Mi pošto smo imali potrebe za kadrovima primili smo 22 osobe, iako smo imali finansijsku mogućnost da primimo samo njih 20. Meni se s moralne strane postavilo pitanje. Pravnika sam pitao da li je ovo kršenje zakona. On mi je rekao da nije. Nekome je to sukob interesa, nekome nije. Ja tu nisam prekršio zakon.Taj teret kao roditelj naravno moram nositi. Ja ne želim biti licemjer. Kao direktor nosim teret i onoga što je dobro, ali i onoga što je loše. Gdje god pukne neka bomba, gelere ja pokupim. Ja kao čovjek postavljam pitanje svima da li bi svog sina, koji je pravilno aplicirao, kaznili. UKC Tuzla vapi za kadrovima.

Nama u ovom trenutku fali 150 ljudi različitih profila. Ne možemo da dostignemo cifru ni iz 2018. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79