Šta kaže Ifet Feraget o hapšenju Barića: Zašto nije uzeo Alisin krvavi džemper i šta mu je rekao doktor

Ifet Feraget, advokat porodice Dženana Memića prokomentirao je za” Avaz” hapšenje policajca Josipa Barića, koji se sumnjiči za sakrivanje dokaza.

Feraget nam je rekao da je ovo dokaz da Tužilaštvo BiH i Gordana Tadić vode aktivno istragu.

Za Barića je rekao da je bio među prvima koji je od Alise Mutap, tadašnje Dženanove djevojke uzeo izjavu, piše Avaz.

Ko je uhapšeni policajac Josip Barić i kakva je njegova veza s Alisom Mutap

– Barić je uzeo izjavu od Alise Mutap koja je tada davala različite izjave. Jednu je izjavu uzeo 9. februara 2016. god ispred KUM-a na KCUS-u, kada mu je rekla da ih je udarilo auto velikom brzinom i da se više ne sjeća ničega, da bi on u svojoj službenoj zabilješci 10. marta, koju je dao u MUP KS, izjavio je da mu je Mutap rekla da ih je možda napao neko ko je bio sakriven iza drveta i da nije riječ o automobilu – kaže Feraget.

Ono što je bitno, kaže Feraget, Barić nije izuzeo sve dokaze.

– Barić nije izuzeo kao dokaz Alisin džemper sa tragovima krvi, kada je bio u KUM-u.Morao je a nije. A zašto nije, e to neka Tužilaštvo istraži. Neka kaže kako mu je ljekar rekao da je Alisa kada je bila na KUM bila komunikativna i svjesna. I da nema drugih povreda, osim povreda glave. Nije bilo govora o amneziji – kaže Feraget.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79