Šta kažu komentari na FB: “Vjerujete li da su Čovićeve prijetnje trećim entitetom moguće?”

Naše pratioce na društvenim mrežama pitali smo šta oni misle o ovim prijetnjama i da li se one mogu uzeti kao ozbiljne

Planovi HDZ-a Bosne i Hercegovine i HNS-a o teritorijalnoj reorganizaciji BiH, odnosno o trećem entitetu, nailaze na podršku iz Hrvatske.

Ta podrška nevjerovatno miriše na ono što je vodilo presudi Haškog tribunala od 111 godina zatvora čelnicima paradržavne tvorevine “Herceg-Bosne”, te na dio iste presude koji kaže da je u udruženom zločinačkom poduhvatu učestvovao i nekadašnji državni i vojni vrh Hrvatske.

Postavlja se mnogo pitanja o ozbiljnosti i izvodivosti namjera lidera HDZ-a Dragana Čovića kada je riječ o provedbi takozvane teritorijalne reorganizacije.

Naše pratioce na društvenim mrežama pitali smo šta oni misle o ovim prijetnjama i da li se one mogu uzeti kao ozbiljne.

– Što bi pokojni Ivica Osim rekao, a istog sam mišljenja: “Dajte i nama normalnima četvrti entitet da živimo kao ljudi.” A ja ću dodati da ne gledamo ova g..na fašistička sa sve tri strane. Hvala i doviđenja – glasi komentar koji je prikupio najviše reakcija.

– Kad mu Milanović pokloni dio Hrvatske, slobodno može da pravi i drugi i treći i četvrti entitet.

– To su puke želje i fantazije.

– To je apsurd. Nije moguće da taj manipulator sve prevari.

– Dobit će on svoj entitet u zatvoru, kada ode na izdržavanje kazne – neki su od komentara naših pratilaca piše oslobođenje-


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79