Šta piše u ugovoru o pozajmici između oca Muhameda Bešića i MMA borca Ferizovića

Nakon tučnjave na raskrsnici u Srebreniku, a u kojoj je učestvovao Meho Bešić, otac našeg reprezentativca Muhameda Bešića i fudbalera premijerligaša Evertona, gdje se sukobio sa MMA borcem Fahrudinom Ferizovićem Lekijem, isplivali su novi detalji koji otkrivaju razloge netrpeljivosti.

Obračun na ulici u Srebreniku: Otac Muhameda Bešića i MMA borac se potukli! (VIDEO)

Susret na raskrsnici

Naime, po izlazsku iz KPZ Orašje Bešić je u više navrata prijetio Ferizoviću, a sve je eskaliralo kada su se susreli na raskrsnici. Ferizović je kao razlog napada na njega naveo 10.000 eura koje mu Bešić duguje, dok je ovaj tvrdio da ga je kamatario.

Ferizovic i Muhamed Bešić: Sastali se u Sarajevu

No, u međuvremenu je isplivao ugovor o zajmu između njih dvojice, a u kojem piše da za potrebe radova na porodičnoj kući Ferizović posuđuje novac Bešić. U skandal je uvučen i fudbaler Evertona koji je pristao da otplati očev dug te se dogovorio s Ferizovićem, piše Avaz.

– Nisam kamatar, niti sam se time ikada time bavio. Imam ugovor o zajmu sa Mehom Bešićem koji mi duguje 10.000 eura. Nikome nisam htio da budem menadžer, niti me to zanima, ali imam prijatelja Admira Husarića koji se bavi tim poslom, a kojem je on dosađivo u više navrata da predstavlja Muhameda i tražio je neke pare unaprijed za to. Ne bavim se nikakvim nelegalnim radnjama niti me to interesuje i sve što imam sam stekao legalno. Dotični gospodin je počeo sa prijetnjama kada je izašao iz zatvora. To je radio preko Facebooka. Poslao mi je zahtjev, prihvatio sam ga, jer smo bili u dobrim odnosima, a on je počeo sa prijetnjama – kaže Ferizović.

On je kaže sve policiji prijavio i protiv Bešića je otvorena istraga.

Prijavljen policiji

– Tačno se ne sjećam, ali mislim da sam prijavio oko pet puta prijetnje upućene putem mesengera. Sat je ostavio kao garanciju za pare koje sam mu dao za koje imam uredan ugovor o zajmu. Njegov sin me nazvao i tražio da dođem u Sarajevo kada je reprezentacija imala okupljanje, da se dogovorimo oko tog spornog duga. Momak je vjernik kao i ja i dogovorili smo se kao razumni ljudi. Ja sam prihvatio to što mi je on rekao način na koji će mi plaćati. Tako da je u nekoliko navrata mi isplaćivao i ostalo je još par hiljada da mi vrati. Tako da ja nemam sa dotičnim gospodinom ništa. Muhamed Bešić je prihvatio i sam me zvao da izmiri taj očev dug jer zna ko mu je otac i kakav mu je karakter i koliko je loš čovjek što potvrđuje i sve unazad što je radio po Srebreniku i ugrožavao živote sa svojim ponašanjem – kaže Ferizović.

Meho Bešić: Ferizović je kamatar, ne dugujem nikome

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79