Šta rade u Domu penzionera u Lukavcu: Mom djedu su samo davali tablete za spavanje, skroz se promijenio FOTO+VIDEO

Da stanje u Domu penzionera u Lukavcu nije bajno, kako se čini na prvu ruku, svjedok je jedan od naših čitatelja, Dževad Mustafić, koji je svog djeda prije nekoliko dana ostavio u tom Domu.

Kako piše, djeda je ostavio u normalnom stanju, a nekioliko dana poslije toga, njegovo stanje se pogoršalo. Na početku je sve izgledalo bajno, ali kasnije sve se promijenilo.. Njegovu poruku prenosimo u cjelosti, kao i video i fotografije koje nam je poslao.

“Inače nemam običaj da se obraćam ovako javno ali sada stvarno moram. Naime, moj dedo je otišao u Dom u ponedjeljak 30.03.2021 u sasvim okej stanju, piše bhportal.ba.

Čovjek je i donekle bio dobro i mogao se kretati. Međutim što se tiče Doma penzionera u Lukavcu, mi smo par puta zvali na video poziv, oni su se javili i u vezi toga stvarno nemam riječi. Naime, problem je u tome što su se oni tako divno predstavili, tako sjajno, da bi insan pomislio u tom trenutku da stvarno mom dedi tamo neće ništa faliti. Prvi dan kada smo nazvali pričali smo malo sa njim.. bio je u svjesti, znači mogao je donekle i pričati sa nama.

Međuti, od drugog dana moj dedo više nije onaj stari dedo. Primjetili smo da se njemu daje puno tableta i da čovjek samo spava. Treći dan smo također zvali opet dedo za sebe ništa nije znao,nit je jeo nit je pio, pluso su mu vezali jednu ruku, kažu agresivan. Ako je tako zašto ta ista ustanova nije pozvala porodicu i upoznala ih sa tom istom situacijom, normalno da bi mi kao porodica odmah otišli po njega u dom, bez problema. Obećavali su šetnje, zanimacije, kako vidim baš su se potrudili.

Svi mi griješimo, pa i medicinari (doktori/medicinske sestre), samo što se njima greške ne praštaju jer se radi o ljudskim životima. Zbog toga ne može svako ni raditi tu profesiju. A ja ću sada postaviti slike mog dede kakav je bio kada su ga tek odveli u Dom, a kakav je kada su jutros došli po njega. Nemam više šta da dodam, u šoku smo svi…” – napisao je u poruci našoj redakciji Dževad Mustafić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79