Šta se dešava: Kriza sve veća u bh. rukometu, ostavke na sve strane

 

Dvojica članova Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Aleksandar Miljuš i Vojislav Rađa podnijeli su ostavke.

Velika kriza u Rukometnom savezu BiH se nastavlja iz dana u dan, a dvojac iz Upravnog odbora danas je podnio ostavke. U pitanju su Vojislav Rađa i Aleksandar Miljuš.

To je u razgovoru za Klix.ba potvrdio nekadašnji selektor reprezentacije BiH Vojislav Rađa.

“Planirao sam ostavku dati i ranije, ali sam to prolongirao zbog obaveza i utakmica reprezentacije te potpisa sponzorskog ugovora. Upravu smo napustili gospodin Miljuš i ja i ako smo mi problem Rukometnog saveza BiH, onda nećemo ni biti tu”, rekao je Rađa za naš portal.

Iskusni rukometni stručnjak ističe da to ne bi trebalo donijeti neke veće promjene u bh. rukometu.

“Upravnom odboru svakako završava mandat, a za desetak dana bit će održana sjednica Skupštine na kojoj će biti izabrani novi članovi uprave”, zaključio je Rađa.

Podsjetimo, ova informacija pojavila se nakon skandalozne izjave potpredsjednika RS BiH Marinka Umičevića koji je poručio da mu se zgadilo Sarajevo i, kako ih je nazvao “ratne muslimanske zastave” te da ne ide i neće ići na utakmice naše reprezentacije u glavnom gradu.

Sramotna izjava predsjednika RSBiH: Sarajevo mi se gadi zbog muslimanskih ratnih zastava

 

Potpredsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Marinko Umičević u izjavi za banjalučku ATV poručio je da mu se zgadilo Sarajevo i, kako ih je nazvao “ratne muslimanske zastave” te da ne ide i neće ići na utakmice naše reprezentacije u glavnom gradu.

Ovo svakako nije prvi put da Umičević daje sramotne i skandalozne izjave. Ranije je pozivao djecu iz manjeg bh. entiteta da igraju za Srbiju, čime je jasno poručio da je to njegova reprezentacija iako je visoki funkcioner u RS BiH.

“Meni se Sarajevo zgadilo i tamo se osjećam ugroženim, pošto smo doživjeli neprijatne scene. Nisam tamo bio i ne idem na utakmice reprezentacije dok god su na tribinama ratne muslimanske zastave i dok su god zastave Armije Republike Bosne i Hercegovine. Čudim se da naši igraju i ne mogu shvatiti da neko igra za reprezentaciju BiH, a da tamo stoje hiljade ratnih zastava, da viču ‘ubij Srbina, zakolji Srbina'…”, rekao je u Umičević za ATV.

Umičević, inače odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banja Luka i predsjednik Rukometnog saveza RS prema mišljenju navijača i javnosti glavni je krivac za katastrofalno stanje u bh. rukometu, a ovakvim zapaljivim i ničim izazvanim izjavama dodatno produbljuje jaz između entiteskih saveza i stvara dodatne podjele u bh. rukometu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79