Šta se dešava sa istragom u kojem je gazda napao radnika te ga na ponižavajući način ga otjerao sa posla?

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini i policija četiri mjeseca pokušavaju utvrditi da li je na spornom snimku koji je u avgustu ove godine uznemirio javnost Dragan Nešković, vlasnik lanca benzinskih pumpi napao radnika N.Č. i na ponižavajući način ga otjerao sa posla.

Dok je za mnoge odmah u startu sve bilo jasno istraga u ovom slučaju još uvijek ne daje rezultate.

U bijeljinskom tužilaštvu su potvrdili da se istraga protiv Dragana Neškovića iz Bijeljine vodi pod brojem predmeta T14 0 KTA 0032442 22.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

– Postupajući tužilac uputio je Policijskoj upravi Bijeljina zahtjev za prikupljanje potrebnih informacija i obavještenja, u cilju provjera navoda u prijavi i donošenja adekvatne tužilačke odluke– naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Ovo su detalji krivične prijave protiv vlasnika Neškovića koji maltretira svoje radnike

To znači da tužilac koji rukovodi istragom u ovom slučaju mjesecima čeka na informacije od policijskih službenika da li je u konkretnom slučaju Nešković izvršio krivično djelo.

Vladimir Dragičević, advokat radnika koji je bio žrtva napada, izjavio je da ni sam ne zna u kojoj je fazi predmet.

–U pitanju je Bijeljina i teško se dolazi do informacija iz spisa– dodao je advokat Dragičević.

Kada je u pitanju privatna tužba radnika protiv vlasnika lanca benzinskih pumpi, Dragičević je izjavio da prvo želi sačekati odluku tužilaštva u konkretnom slučaju.

Podsjetimo, u avgustu ove godine na Facebook stranici “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” objavljen je videosnimak nadzorne kamere sa Nešković pumpe u Bijeljini na kojem se vidi napad na radnika i ponižavajuće ponašanje, kako je tada navedeno vlasnika Dragana Neškovića.

Na snimci se jasno vidi da muškarac istrčava za radnikom i gađa ga nečim (vjerovatno čašom), a ispred objekta ga tjera da se skine go do pasa, odnosno da skine radnu majicu. Nakon toga ga je otjerao.

Snimak je objavio administrator Facebook stranice Dražan Pejaković koji je medijima potvrdio identitet radnika, kao i to da je radnika napao vlasnik Nešković pumpe zbog čega je potražio i pravnu pomoć.

Oglasio se napadnuti radnik “Nešković” pumpe: To je vlasnik, iz čista mira mi je opsovao majku i gađao me čašom

–Radnik inače radi u marketu koja je u sklopu benzinske pumpe i ušao je tu u kafić koji je isto u sklopu pumpe nešto da ostavi, a Dragan Nešković je rekao da mu se donese nešto od pića. Momak pošto ne radi kao konobar i nije mu tu radno mjesto krenuo je nazad u market. Vlasnik ustane kao što se vidi i gađa ga čašom. Na kraju kaže ‘skidaj majicu i kući– bilo je napisano na Facebook stranici Crna lista poslodavaca Republike Srpske.

Kasnije se i sam radnik javio administratoru stranice te mu ispričao da je do problema došlo, između ostalog, nakon što je prišao Neškoviću da ga obavijesti kako ponovo ne radi pištolj za gorivo.

Radnik N.Č. kaže za Gerilu da prema njegovim saznanjima tužilaštvo ništa nije uradilo u konkretnom slučaju

Poreska uprava Srpske: “Neškovića” ćemo kontrolisati ako dobijemo prijavu

-Nadam se i očekujem od nadležnih institucija da postupe u skladu sa zakonom– izjavio je N.Č. za Gerilu.

Nakon objavljenog snimka, vlasnik objekta Dragan Nešković je novinarima negirao da je on osoba koja je napala radnika.

Slučaj je prijavljen tužilaštvu koje je pokrenulo istragu protiv vlasnika pumpi “Nešković”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79