Šta se dešava u Općoj bolnici u Sarajevu: Bolnicom ordiniraju ptice, nedostaju lijekovi, liftovi ne rade?

Šta se dešava u Općoj bolnici u Sarajevu: Bolnicom ordiniraju ptice, nedostaju lijekovi, liftovi ne rade?


Skupština Kantona Sarajevo protekle sedmice udvrdila je Nacrt zakona o uvjetima koje treba ispunjavati kantonalna bolnica.

Po riječima ministra zdravstva, prof.dr. Harisa Vranića, Kanton Sarajevo je jedini kanton u Federaciji koji nema kantonalnu bolnicu, a razlog tome je što nije bilo zakonskih i kadrovskih pretpostavki, kao i političke volje do sada da se kantonalna bolnica uspostavi.

I dok se radi na transformaciji Opće bolnice u kantonalnu, našoj redakciji prije dva dana obratio se neimenovani izvor (identitet poznat redakciji portala), kako bi nam prenio informacije o navodno ‘haotičnom stanju’ koje trenutno vlada u Općoj bonici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”.

U svojoj izjavi naveo je da liftovi u bolnici trenutno nisu u funkciji, odnosno da je funkcionalan samo lift kojim se prevozi hrana pacijentima, te da se njim istovremeno sada prevoze i pacijenti i infektivni otpad.

Dalje naš izvor navodi da ‘magnet ne radi, kao ni ‘dvoglava gama kamera’, isključivo zbog pogrešnih odluka menadžmenta na čelu sa dr. Ismetom Gavrankapetanovićem, te za zbog neulaganja u popravke i servisiranje, troškovi za iste radnje, umjesto 4,5 hiljada KM, trenutno iznose oko 150.000 KM.

Izvor je još naveo da po bolnici redovno ‘ordiniraju’, šetaju, vrane i glubovi i da povremeno nedostaju lijekovi.

Shodno informacijama koje smo dobili od našeg izvora, na mail adresu u Opće bonice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” poslali smo upit u kojem smo od nadležnih zatražili da nam odgovore da li su ovi navodi tačni, te da nam prenesu kakvo stanje vlada u Općoj bolnici, piše Source.

Dobili smo sljedeći odgovor:

Poštovani,

Svi liftovi u Općoj bolnici su u funkciji kao i oba magneta , možete provjeriti ličnim dolaskom, kao i ostale stvari koje ste naveli u svom upitu.

Kao što znate ,ova Ustanova radi transparentno i naše građane redovno informiramo o svim dešavanjima u Bolnici te o našem radu.

Hvala za profesionalan odnos i poštivanje novinarske etike da provjerite i drugu stranu prije objave.

S poštovanjem,

Kabinet direktora


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija