Šta se dešava u PD Igman: Radnici najavili obustavu rada, a direktor Muratbegović ostavku

Saznajemo da je za sutra zakazan sastanak u Vladi FBiH kako bi se raspravljalo o novonastaloj situaciji u ovoj firmi

Sindikat Privrednog društva Igman Konjic na današnjoj sjednici donio je odluku da se sutra obustavi proizvodnja na pet minuta, od 11.55 do 12 sati. Kako se navodi u obavještenju za radnike koje potpisuje predsjednik Sindikata Sejo Bubalo, a koje je u posjedu „Avaza“, na taj način žele dati podršku i skrenuti pažnju na pritiske koji se vrše na PD Igman, Upravu i direktora Društva koji je zbog ovog podnio ostavku.

Za potvrdu ove informacije kontaktirali smo direktora PD Igman Đahida Muratbegovića koji nam je kazao da ne može ništa govoriti.

– Provjerite odakle ste dobili tu informaciju. Žao mi je – rekao nam je Muratbegović te, ipak, dodao da smo „na dobrom putu“.

Što se tiče obustave rada, Muratbegović kaže da nje nije bilo i neće biti.

– Oni kad piju kafu prave pauzu 15 minuta – dodao je Muratbegović.

Saznajemo da je za sutra zakazan sastanak u Vladi FBiH kako bi se raspravljalo o novonastaloj situaciji u ovoj firmi te da je i do pojedinih članova Vlade došla informacija o ostavci Muratbegovića piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79