Šta se dešava u sarajevskom naselju Nova Otoka? – Eksplozivna naprava pod vozilom, paljevina automobila, bomba na market…

Po automobilom koji je bio u podzemnoj garaži u sarajevskom naselju Nova Otoka, jutros je aktivirana zasad nepoznata eksplozivna naprava. Prema onome što se moglo vidjeti na mjestu događaja, vozilo je potpuno uništeno, a oštećeni su i drugi automobili kao i susjedne garaže.

Eksplodirala bomba u garaži u Sarajevu: Razneseni automobili

Iz policije je potvrđeno da je naprava aktivirana, povrijeđenih srećom nije bilo, a pričinjena je velika materijalna šteta.

A ovo nije jedini incident koji se desio u ovom jednom od novijih sarajevskih naselja. Tačnije, treći je u poljednjih pet mjeseci.

Naime, u noći sa 19. na 20. juni zapaljen je automobil također u garaži. I tada su intervenisali sarajevski vatrogasci, a sam događaj je uznemiro stanare okolnih zgrada. Povrijeđenih, srećom nije bilo, ali i tada je pričinjena veća šteta, prenosi Oslobođenje.

Malo više od mjesec prije paljevine, tačnije 8. maja u ovom naselju je odjeknula eksplozija. Jaka detonacija je tog jutra oko 4.30 sati probudila stanare, a ispostavilo se da je bomba bačena na market koji se nalazi u jednoj od zgrada u ovom naselju.

Na objektu marketa ali i nekoliko automobila, koji su bili parkirani u blizini, pričinjena je materijalna šteta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79