Šta se dešava u Sarajevu: Dvije pucnjave u samo dva dana

Građani glavnog grada zabrinuti su zbog učestalih vatrenih, fizičkih obračuna dok Vlada Kantona Sarajevo ne vidi istim očima kakva je sigurnosna situacija.

Čak je i političar vladajuće koalicije u Kantonu Sarajevo večeraš “otvorio” oči svojim kolegama i javno izjavio da je u glavnom gradu zabrinjavajuća sigurnosna situacija.

“Pitanje sigurnosti je pitanje koje prevazilazi politiku i koje se mora otvoriti na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo. Nema mjesta populizmu na ovakvim pitanjima. I opozicija i pozicija moraju imati isti interes, a to je Kanton Sarajevo kao sigurno mjesto života naših građana”, rekao je Aljoša Čampara.

Čampara: “Mora se pogledati istini u oči i reći da je zabrinjavajuća sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo”

Večeras je ranjen 16-godišnjak koji je hitno prebačen na KCUS-.

Pucnjava, u kojoj je ranjen maloljetni tinejdžer (16) dogodila se večeras u 20:20 sati u ulici Muse Ćazima Ćatića, kod Muzičke akademije, u općini Stari Grad u Sarajevu.

“Jedna osoba je pogođena u potkoljenicu i prebačena je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje će mu biti ukazana medicinska pomoć”, kazala je portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić.

Također večeras je grupa od nekoliko muškaraca pretukla ženu na trolejbuskoj stanici na Kovačićima.

Kako su nam potvrdili iz MUP-a KS, zaprimili su dojavu u 19:50 sati da je došlo do fizičkog napada na žensku osobu. Prema dojavi, napalo ju je pet nepoznatih osoba za kojima policija traga.

Do napada je došlo u Zagrebačkoj ulici, a na mjesto događaja je odmah izašla policija i hitna.

Pet nepoznatih osoba napalo ženu na Kovačićima

Prije 2 dana se desila i pucnjava na Kovačima i to u sred bijela dana.

U 12:30 sati u Sarajevu, tačnije ulici Kovači, došlo je do upotrebe vatrenog oružja i tom prilikom niko nije povrijeđen.

Kako je ranije saopćeno iz policije, policijska uprava Stari Grad je u 12:30 sati zaprimila dojavu da je u ulici Kovači došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Meta je bio Emir Kundo koji se nalazio u Golfu VII. Na automobil u kojem se nalazio Kundo je pucano iz motocikla u pokretu. a uhapšen je Džan Hukelić.

Foto: Avaz

Do kada će se građani Sarajevo nesigurno osjećati?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79