Šta se dešava u Sarajevu: Širi se nesnosan smrad, građani ogorčeni

Građani sarajevskog naselja Šip u posljednje vrijeme imaju veliki problem, žalili su se na nesnosan smrad koji se širi i to posebno u večernjim satima.

Portal Radiosarajevo.ba provjerio je ovu informaciju. Kontaktirali smo Općinu Centar. Oni su nam potvrdila da su dobili prijavu i da su poduzeli korake kako bi se problem što prije riješio.

“Građani su se žalili, mjesna zajednica Betanija-Šip prijavila je problem nesnosnog smarada u ovom naselju. Radnici KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo u petak 10. septembra izašli su na teren i pokušali mehaničkim putem riješiti problem”, ističe Enisa Hadžihasanović, sekretar Općine Centar za Radiosarajevo.ba.

Kako pojašnjava, najvjerovatnije, radnici su tokom izvođena radove na izgradnji Prve transferzale napravili probleme, te začepili kanalizacione odvode.

“Došlo je do začepljenja šahtova na odvodnji. Radnici ViK-a utvrdili su da su šahtovi zatrpani odpadom, betonom i šljunkom. Mehanički nisu mogli odma otkloniti kvarove, tako da će danas dvije ekipe izaći na teren i pokušati riješiti problem”, kazala je Hadžihasanović.

Naglasila je kako će se problem riješiti u što kraćem roku.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će izaći na teren i vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u naselju Šip, potvrđeno je za naš portal.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79