Šta se dešavalo sinoć u Hrasnici, mještani pričaju o velikoj tuči, navodno učestvovalo oko 40 osoba, iz policije muk

Stanovnike Hrasnice sinoć su uznemirile sirene policije i hitne pomoći.

Prema riječima očevidaca koji su željeli da ostanu anonimni, došlo je, navodno, do tuče između navijačkih skupina ispred zgrade na adresi Šehitluci 19, a sve zbog grafita koji je crtala jedna od tih skupina.

– Nismo mogli vjerovati šta se dešava. U tuči je učestvovalo oko 40 osoba. Ne znamo zašto nekome smeta grafit. Pa ima dovoljno prostora za grafite svih navijača. Bili smo zabrinuti za svoju sigurnost, jer su mnogi od njih imali palice. Ne znamo zašto policija šuti – rekao je danas za Faktor jedan od stanovnika zgrade ispred koje se desio sukob.

Iako stanovnici Hrasnice danas prepričavaju sinoćni nemili događaj, u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su nam rekli da nemaju evidentiran nikakav prekršaj u Hrasnici i da su sinoć imali samo prijavljenu tuču u Otesu između četiri osobe.

Nakon tuče navijača u Hrasnici mnogima su pomoć pružili stanovnici okolnih zgrada.

– Sjedili smo ispred zgrade, kad dođe krvav momak. Ne znaš ni ko je ni šta je. Zovi hitnu, a onda je došla i policija. Pobrisali smo krv u zgradi – rekla je jedna uznemirena stanovnica Hrasnice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79