Šta se događalo u Kreševu: Komesar bio pijan, ministar bez komentara

Ne stišava se bura nakon što je bivši komesar MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK) Drago Vukoja sjekirom razlupao automobil ministra unutrašnjih poslova SBK Feliksa Vidovića.

Prema nezvaničnim informacijama, povod za sukob bilo je “nesuđeno” radno mjesto Vukojinog sina u MUP-u SBK, a pojedini tvrde i kako je komesar bio pijan u trenutku napada.

Informaciju o incidentu u međuvremenu potvrdio je i MUP Srednjobosanskog kantona, a ministar Vidović za “Avaz” je kazao kako nema dodatnih komentara.

– Sve što je trebalo biti rečeno, rečeno je u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova SBK – kazao je Vidović. Inače, iz MUP-a SBK su istakli kako je Policijska stanica u Kreševu prijavu zaprimila jučer, a utvrđeno je da je Drago Vukoja sjekirom napao automobil ministra Vidovića te pucao u dvorištu.

– Dana 1. 9. 2019. godine oko 20:10 sati u PS Kreševo je zaprimljena prijava da je u mjestu Troska, općina Kreševo, oštećeno službeno motorno vozilo MUP-a SBK/KSB Travnik. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Kiseljak i PS Kreševo koji su potvrdili navode prijave te utvrdili da je D. V. rođen 1958. godine iz Kreševa, koristeći sjekiru, oštetio navedeno vozilo, te da je isti u dvorištu svoje kuće ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja pištolja – stoji u saopćenju MUP-a SBK.

U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom, osumnjičeni Vukoja je uhapšen i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79