Šta se krije iza negativne ocjene komesaru Haliloviću?

Kažu da nema koincidencija.

Jučer je, nakon višednevne potjere za njim, likvidiran Edin Gačić. Jučer je, samo nekoliko minuta prije likvidacije Gačića, Nezavisni odbor za izbor i reviziju komesara KS dao negativnu ocjenu za rad komesara Uprave policije KS Mevludina Halilovića. To što se gotovo poklopilo vrijeme likvidacije Gačića i saopćavanje negativne ocjene za rad komesara mnogi su nazvali koincidencijom?!

Edina Gačića, nakon razmjene vatre, likvidirali su pripadnici Jedinice za specijalističku podršku (JSP) MUP-a KS. Ova elitna jedinica angažuje se na osnovu direktne naredbe policijskog komesara. To što su pripadnici ove Jedinice bili u mjestu Košćan nije nikakva koincidencija, piše Hayat.

Poslani su, naređeno im je da izvše naredbu. Ostatak priče svima je poznat. Agonija koju su, zbog Gačića na slobodi, preživljavale hiljade ili deseci hiljada osoba, ali prije svega porodice Gačićevih žrtava, okončana je.

Dok su pripadnici Jedinice za specijalističku podršku i njihove kolege iz brojnih drugih policijskih agencija bili u potjeri za Gačićem kakvog BiH ne pamti, na minusima i u snijegu, neki su u udobnim foteljama i toplim kancelarijama smišljali kako „skinuti glavu“ komesaru Haliloviću.

Situacija je izgledala povoljno. Ljudi su uznemireni i u strahu. A u strahu su „velike oči“. Svi se plaše se da će baš na njihova vrata zakucati Gačić. Optužiti u tom trenutku komesara kako svoj posao ne radi kako treba izgledalo je prelagano.

Nesigurnost se osjeti na sve strane i dovoljno je samo u nekoga uprijeti prstom da je zato odgovoran pa da to svi prihvate zdravo za gotovo. Tako se može pomisliti na toplom i u udobnoj fotelji. Ali… Da tako smišljen plan bude ogoljen u samo nekoliko minuta pobrinula se „koincidencija“.

I prije nego su uspjeli javiti kreatorima plana da je negativna ocjena usvojena Kantonom, državom, regijom i svijetom proširila se vijest da je Edin Gačić, taj montrum bez savjesti, likvidiran. I likvidirala ga je upravo Jedinica koji svoj posao radi po naredbi komesara koji „ne radi“.

Aktuelni ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica, na tu poziciju je stigao upravo iz Nezavisnog odbora. Prijedlog je stranke Narod i pravde Elmedina Konakovića. Sam Konaković se ranije hvalio kontrolom nad Nezavisnim (?!) odborom. O tome je svjedočio i bivši policijski komesar Vahid Ćosić.

U novoj raspodjeli plijena nakon izbora na listi želja šestorke bila je i „glava“ komesara Halilovića. Ništa lakše, govorilo se iz udobnih fotelja. I nakon što se krenulo jako sa menadžerima javnih kompanija i zavoda koji su zaslužni za preporod istih, na red je došla i Uprava policije.

Moralisti svjetskog glasa pokazali su da su im riječi i djela u, po društvo opasnom, raskoraku. Tako su nesposobnom, i to kao od šale, nazvali osobu zbog čije smo sposobnosti svi osjetili olakšanje.

Tako to radi stranka Narod i pravda.

Nema tu pravde i narod to vidi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79