Šta stoji iza rekonstrukcije tramvajske “S” krivine: Predizborna kampanja ili dobrobit građana

Saobraćajni kolaps koji je vladao proteklih dana na trasi rekonstrukcije tramvajske “S” krivine na Marindvoru u centru Sarajeva, na zadovoljstvo građana, pogotovo vozača, jutros je otišao u zaborav, jer su u promet puštene dvije saobraćajne trake za vozila.

Skidali asfalt

Zbog toga ekipa portala „Avaza“ jutros nije zatekla saobraćajne gužve. Kako smo se uvjerili na licu mjesta, policajci su regulisali saobraćaj u trenucima kada je bilo više vozila. U svim drugim situacijama semafor je obavljao posao.

Policajci su nam potvrdili da je sada situacija daleko bolja, jer se prethodnih dana saobraćaj sa glavne ceste preusmjeravao na alternativne pravce. Tako smo bili svjedoci da je put od Otoke do Baščaršije trajao i do sat vremena.

S druge strane, danas su radnici bagerima skidali asfalt te ga utovarali u kamione. Mogle su se vidjeti i nove šine koje su već stigle.

U razgovoru s vozačima iz bh. prijestonice, koji su se zbog novonastale situacije morali naoružati sa strpljenjem, može se zaključiti da i nisu toliko izrevoltirani gužvama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79