Šta su inspektori zatekli u salonu ljepote Olgice Markanović u Banjoj Luci

Akcija republičkih inspektora uslijedila je nakon što su zaprimili predstavku u kojoj se navodilo da je Olgica Markanović, predsjednik Udruženja “Maderoterapija”, Banjaluka obavljala estetske zahvate i intervencije na klijentima, kojima je nanijela trajne posljedice u vidu oštećenja kože i tkiva.

Sarajka optužuje nadriliječnicu iz Srbije: Olgica mi je spalila obraze i nos

Inspektorat Republike Srpske zabranio je rad salona Olgice Markanović u Banjoj Luci, a o nezakonitom radu detaljno je informisano i banjalučko tužilaštvo, potvrđeno je portalu Srpskainfo.

Akcija republičkih inspektora uslijedila je nakon što su zaprimili predstavku u kojoj se navodilo da je Olgica Markanović, predsjednik Udruženja “Maderoterapija”, Banja Luka obavljala estetske zahvate i intervencije na klijentima, kojima je nanijela trajne posljedice u vidu oštećenja kože i tkiva.

– Postupajući po predstavci, republički zdravstveni i republički tržišni inspektor su u martu ove godine izvršili vanredni inspekcijski nadzor u Udruženju “Maderoterapija”, Banja Luka pri čemu je utvrđeno da su u prostoru udruženja zatečena medicinska sredstva čija primjena je dozvoljena samo u zdravstvenoj ustanovi – naveli su iz Inspektorata RS.

Tokom kontrole u salonu Markanovićeve zatečeno je osam potpisanih dokumenata osoba koje su pristale na laser lifting plazma pjenom, kao i ručno vođena evidencija o osobama, određenim cijenama usluga i datumima posjeta.

– Imajući u vidu da kontrolisani subjekat nema rješenje ministra zdravlja i socijalne zaštite o ispunjenosti uslova za rad zdravstvene ustanove, a obavljao je zdravstvenu djelatnost primjenjujući medicinska sredstva koja ne mogu biti u slobodnoj prodaji i koja se mogu primjenjivati samo u zdravstvenoj ustanovi, inspektor je Rješenjem izrekao mjeru zabrane obavljanja invazivnih tretmana na koži i primjene medicinskih sredstava, čija primjena je dozvoljena samo u zdravstvenoj ustanovi – navode iz Inspektorata RS.

Kompletan predmet je u maju ove godine dostavljen Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka radi eventualnog utvrđivanja krivične odgovornosti Olgice Markanović.

Novinari portala Srpskainfo su u banjalučkom naselju Petrićevac obišli stan u kojem je Markanovićeva obavljala nezakonite medicinske tretmane. U stanu nisu pronašli nikoga, a komšije koje žive u ulici izjavile su da nisu bile upoznate sa postojanjem ovog salona.

Stan u kojem je salon nalazi se u prizmelju zgrade u Kupreškoj ulici u banjalučkom naselju Petrićevac. Komšije u toj zgradi kažu da znaju da je tu radio kozmetički salon, jer su viđali djevojke koje su dolazile na razne tretmane.

Međutim, kako kažu, sve je bilo izuzetno diskretno, tako da ne znaju detalje o životu Markanovićeve i poslu kojim se bavila.

Jedna od komšinica je ispričala da je njena sestra imala veliki problem nakon tretmana kod nje jer je bila unakažena.

– Nikada ne bih ni čula, ni znala da postoji neki salon u toj zgradi i da neko tu radi, da sestra nije otišla ne neki takozvani “vampirski tretman”. Sjećam se da je bila ogorčena koliko je loše sve bilo urađeno, a u odnosu na ono kako se predstavljalo kada se raspitivala za tretman – ispričala je ova komšinica.

Za salon i usluge koje su u njemu pružane nije se moglo na širokom znati, što potvrđuju i komšije i iz susjednih kuća u ulici gdje je Markanovićeva radila. Oni kažu da nikada nisu imali pojma da se u njihovoj blizini nalazi nekakav salon ljepote.

Sagovornica čija sestra je imala neprijatno iskustvom sa radom Markanovićeve kaže da se sve dogovarala telefonom.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79