Šta su snimile kamere u blizini mjesta ubistva policajaca? – Svjedok “prepoznao” Trifkovića

Pošto je ispričao da ga je mladić pitao da li bi prodao svoj auto, te kazao kako je to vozilo neko pokušao ukrasti, svjedok je na pitanje kako je izgledao taj mladić, pogledao po sudnici te kazao: “Evo, kao ovaj!”, pokazujući na optuženog Marka Trifkovića

U nastavku suđenja Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću, optuženima za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu, u svojstvu svjedoka optužbe saslušano šest osoba, od čega su četiri policijska službenika MUP-a KS-a.

Oni su svjedočili na okolnosti izuzimanja snimaka video-nadzora sa objekata koji su se nalazili u blizini mjesta zločina.

Na osnovu naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, oni su izuzeli snimke sa tržnih centara Bingo, Merkator, potom sa Bosanske džamije, KJKP Toplana, Kulturnog centra i Autocentra

Izuzimanje ovih snimaka, advokat Duško Tomić ocijenio je nezakonitim

Tri dana prije nego su ubijeni Šehović i Vujinović, u Sarajevo je sa suprugom stigao Jusuf Karić, varilac u penziji iz Bihaća. On je pojasnio da se u Sarajevu dovezao Audijem 6, koji je platio 10.000 eura, a koji su mu nepoznate osobe pokušale ukrasti.

– Kada sam parkirao automobil u Ulici Zmaja od Bosne prišao mi je mladić sa kapuljačom na glavi i pitao me da li bi prodao vozilo. Rekao sam da bi ako bi našao dobru mušteriju. Tražio mi je i broj telefona, ali me niko nikada nije nazvao. Sutradan, kada sam krenuo da zapakujem stvari, vidio sam da je neko pokušao ukrasti vozilo. Vrata su bila probijena, lim ispod brave, sve je bilo potrgano. Užas, pojasnio je svjedok Karić koji je zatražio da je za popravku morao dati 6.500 KM te da je to iznos koji potražuje u sklopu imovinsko-pravnog zahtjeva.

Na upit advokata Bojana Veselinovića da objasni kako je izgledao mladić sa kapuljačom na glavi, svjedok je razgledao po sudnici, te je kazao: “Evo, kao ovaj!”, pokazujući na optuženog Marka Trifkovića.

Advokat Dražen Zubak, koji zastupa Trifkovića, spočitao je svjedoku da to nije spominjao prije četiri godine u svom iskazu, na šta je Karić kazao: “Pa, dobro, spominjem sada”.

Zubak i Tomić su upitali Vijeće šta je sa zahtjevima koje su, u ime svojih advokata, uputili njihovi branjenici a u vezi viđanja sa suprugama, na šta im je predsjedavajući Vijeća sudija Igor Todorović odgovorio sa: “Tužilaštvo se protivi”.

Naredni pretres je zakazan za 3. juli.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79