Šta su trojica Srba radila sinoć na Ilidži: Provocirali su, dizali tri prsta i pokazivali krstove

M. S. (1996), nastanjen u Han Pijesku, N. T. (2001), nastanjen u Lukavici, i D. P. (1990), nastanjen na Sokocu, lišeni su slobode zbog širenja međunacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti na Ilidži.

Oni su lišeni slobode jutros oko 2.30 sati u restoranu “Igman” na Ilidži, a situaciju koja se desila u restoranu za Faktor opisao je jedan od prisutnih gostiju.

– Trojica momaka neprikladno su se drsko ponašala i provocirala su muzičare i pjevače u ilidžanskom restoranu, ali i vlasnika i sve goste. Naime, oni su u nekoliko navrata kod pjevača, kako su nam poslije rekli, insistirali da pjevaju nacionalističke pjesme. Muzičari nisu pristali da pjevaju pjesme koje veličaju četnike i zločince, ali oni su bili uporni i nisu odustajali. Pored traženja da pjevaju nacionalističke pjesme, ova trojica mladića u nekoliko navrata su dizala tri prsta i pokazivala krstove, koje su nosili oko vrata i na taj način provocirali sve prisutne. Neko je pozvao policiju koja je ubrzo došla u restoran i lišila slobode ovu trojicu momaka – kaže očevidac za Faktor.

Kako nezvanično saznajemo, kod M. S., N. T. i D. P. utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi i oni će uskoro biti predati nadležnom tužilaštvu.

Iz MUP-a KS je rečeno da su spomenuto krivično djelo počinili na štetu E. S. iz Sarajeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79