Regija BiH Šta sve imaju načelnici sarajevskih općina: Kuće, zemljišta, skupocjena auta, dionice…

Šta sve imaju načelnici sarajevskih općina: Kuće, zemljišta, skupocjena auta, dionice…

Među onima koji su dužni dostaviti svoje imovinske kartone Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanjem kvalitetom Kantona Sarajevo nalaze se i načelnici sarajevskih općina, kao i njihovi bračni drugovi ili članovi domaćinstva.

Tako je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić prijavio godišnji prihod u iznosu od 43.830 KM. Također Hadžibajrić posjeduje stan i garažu u ukupnoj vrijednosti od 119.000 KM. Načelnik Starog Grada posjeduje i dionice u firmi “Zif Prof-plus”. Njegova kćerka Amila Hadžibajrić ima prijavljena dva stana u posjedu, od kojih je navedena vrijednost samo jednog i to u iznosu od 25.454 KM.

Godišnji prihodi načelnika Općine Centar Srđana Mandića iznose 27.808 KM, i to kao plaća i naknada za komandanta Civilne zaštite, stoji na stranici Ureda za borbu protiv korupcije u upravljanja kvalitetom KS. Mandić nije prijavio ništa od pokretne i nepokretne imovine, a dionice posjeduje u tri državne kompanije među kojima su BH Telecom, Elektroprivreda BiH i Elektroprivreda HZHB.

Najbogatiji među načelnicima sarajevskih općina je načelnik Novog Sarajeva Hasan Tanović, koji je prijavio godišnje prihode u iznosu od 122.328 KM. Tanović od imovine posjeduje stan u vrijednosti od 135.000 KM, kao i putnički automobil u vrijednosti od 72.000 KM. Tanović posjeduje dionice u kompaniji “Energopetrol”, kao i vlasnički udjel u Polikliniku Orthos. Na stranici Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom stoji da i je Tanović predsjednik Komisije za dopunski rad, kao i član Upravnog odbora Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”. Supruga Hasana Tanovića prijavila je godišnji prihod u iznosu od 48.000 KM, dok njegova majka Vahida ima godišnja penziona primanja u iznosu od 10.000 KM. Također posjeduje i dionice u kompaniji “Energoinvest”.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić ima godišnja primanja u iznosu od 42.176 KM. Posjeduje stan čija je vrijednost u iznosu od 132.227 KM, kao i putnički automobil u vrijednosti od 5.000 KM. Njegova supruga Aida Efendić ima godišnja primanja u iznosu od 15.000 KM, kao i dva putnička automobila čija je ukupna vrijednost 23.000 KM.

Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža prijavio je godišnja primanja u iznosu 39.000 KM, i to dok je bio federalni zastupnik, dok primanja od njegove plaće kao općinskog načelnika još uvijek nisu prijavljena. O nepokretnoj imovini nema podataka, dok od pokretne imovine posjeduje dva automobila čija je ukupna vrijednost 71.600 KM. Njegov otac Alija Muzur posjeduje dvije kuće i zemljište čija je ukupna vrijednost 1.180.000 KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM