Šta to poručuje bivši ministar obrazovanja u Sarajevu: Roditelji treba vam sreće kada na sudu budete osporavali osnovanost otkaza

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto obratio se danas povodom trenutne epidemiološke situacije.

“Sva djeca u Sarajevu ne idu u škole od sutra i vraćaju se u online režim”, izjavio je kratko Forto, ističući da je sjednica Vlade Kantona Sarajevo još u toku.

Forto je objasnio da se ovo odnosi na sve osnovne škole i srednje i sve fakultete.

Ministrica osnovnog obrazovanja KS Naida Hota-Mumunović pojasnila je detalje ove odluke u dokumentu.

“Ovim putem vas obavještavamo da će se nastava u periodu od 12. marta do 26. marta 2021. godine za sve učenike osnovnih, srednjih i privatnih osnovnih i srednjih škola u KS realizirati po online modelu.

Paralelne škole i srednja muzička nastavu također realiziraju po online modelu, u skladu sa metodologijom realizacije online nastave u KS, smjernicama za praćenje, vrednovanje i ocjenjivanje učenika tokom online nastave.

Jedan od visokih funkcionera SBB-a, bivši ministar obrazovanja Anis Krivić na svom Twitter računu se oglasio povodom ove situacije i poručio kako će roditelji trebati sreće kada na sudu budu osporavali osnovanost otkaza jer nisu došli na posao.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79