Šta znači da je ,,sud odredio mjere Alisi Mutap”? Evo koje su to mjere!

Sud BiH potvrdio je da je ukinut pritvor Zijadu Mutapu, Hasanu Dupovcu, Alisi Ramić (djevojačko Mutap), Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću, koji se sumnjiče za prkirivanje dokaza u predmetu “Dženan Memić”. Njima su određene mjere zabrane.

“Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za produženje mjere pritvora osumnjičenima u predmetu Zijad Mutap i dr., Sud Bosne i Hercegovine donio je 15.7.2021. godine rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužilaštva BiH te je u odnosu na osumnjičene Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Alisu Ramić, Josipa Barića i Muamera Ožegovića ukinut pritvor”, potvrđeno je iz Suda BiH na upit Klixa.

Kako dodaju, njima su određene sljedeće mjere zabrane:

Zabrana napuštanja boravišta

Zabrana sastajanja s određenim osobama

Obavezno javljanje nadležnom državnom organu

Optuženi u ovom predmetu se terete da su 8. februara 2016. godine pristupili grupi za organizirani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap i drugi, a koja je nastala s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede usljed kojih je 15. februara 2016. godine preminuo u Kliničkom centru Sarajevo.

Zijad Mutap i Hasan Dupovac u pritvoru su bili od februara, Josip Barić od aprila, a Alisa Ramić i Muamer Ožegović od prošlog mjeseca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79