Šta znamo o akciji Black Tie 2? Imali su SKY, trgovali narkoticima i prali novac, pratio ih FBI i Europol

Danas se, 22. aprila, u Sarajevu, Zenici i Mostaru vrše privođenja više osumnjičenih osoba i pretresi njihovih prostorija.

U akciji učestvuju pripadnici MUP-a KS, SIPA-e, OSA BiH uz podršku MUP-a ZDK i MUP-a HNK. Kodni naziv akcije je “Black Tie 2”.

Šta dosad znamo o akciji “Black Tie 2”?

Akcija Black Tie 2 je usmjerena na više osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba. Uhapšeni su visokorangirani pripadnici FUP-a!

Kako saznaje Crna Hronika, neki od osumnjičenih su imali i SKY aplikaciju preko koje su praćeni.

Oni se dovode u vezu sa narkokartelom Tito i Dino. Vođa narkokartela je Edin Gačanin. On je 2023. godine u Holandiji osuđen na sedam godina zatvora i milion eura kazne zbog prometa dvije tone kokaina iz Perua u EU.

Procesuirane osobe u akciji “Black Tie 2” se sumnjiče za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga povezana krivična djela.

Saznaje se i kako su osumnjičeni bili praćeni i od strane FBI, Europola i DEA-e.

Podsjetimo, dosad su privedeni sarajevski biznismen Goran Memija, šef Specijalne policijske jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, v.d. direktora FUP-a Vahidin Munjić, i specijalci FUP-a Adin Ćatić, Senad Kadić, Emir Druškić, Ibro Miladin, Dražen Čobović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79