Stabilizacija Doma zdravlja u Ustikolini: Da li novi direktor zaustavlja pad u krizu

Adnan Osmanspahić, magistar zdravstvene njege, preuzima vođenje Doma zdravlja u Ustikolini, a s njegovim dolaskom dolazi i svjetlo na kraju tunela za ovu ustanovu.

Problemi koji su dugo tinjali u ovoj zdravstvenoj instituciji sada bi trebali biti stavljeni pod kontrolu, s obzirom na iskustvo i predanost novog direktora. Sindikalne aktivnosti u proteklom periodu upozoravale su na krizno stanje u Domu zdravlja, a situacija je dodatno zakomplicirana nedostatkom menadžmenta i osnovnih medicinskih potrepština.

Adnan Osmanspahić preuzeo je izazovnu poziciju vršioca dužnosti direktora s jasnom sviješću o ozbiljnosti situacije. Njegovi planovi uključuju hitno rješavanje finansijskih problema, reaktivaciju administrativnih procesa te osiguranje neophodnih medicinskih materijala za nesmetan rad ustanove. Istovremeno, ključno je osigurati kontinuitet medicinskog osoblja kako bi se zdravstvena zaštita lokalnog stanovništva održala na adekvatnoj razini.

Osmanspahić ističe da je osnovni cilj njegove uprave pružiti kvalitetnu zdravstvenu skrb građanima Ustikoline, te je već poduzeo konkretne korake kako bi osigurao prisustvo specijalista i nabavku potrebnih medicinskih sredstava. Istovremeno, naglašava da politika nema mjesta u zdravstvu te da će se fokusirati isključivo na poboljšanje usluga za pacijente.

Nakon razdoblja neizvjesnosti, imenovanje Adnana Osmanspahića predstavlja korak naprijed prema stabilizaciji i unapređenju Dom zdravlja u Ustikolini, pružajući nadu za bolje sutra u zdravstvenoj zaštiti lokalne zajednice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79