Stanari na Rosuljama ogorčeni: Zgrada može potonuti, a haos je i zbog parkinga

Ambulanta je prije sedam mjeseci trebala biti otvorena, ali još nije. Ministarstvo koči autobusku liniju kroz naselje, nemamo zelenih površina za djecu, ističu stanari na Rosuljama neke od problema sa kojima se susreću

Vogošćansko novo naselje Rosulje u kojem trenutno u šest zgrada živi više od 700 porodica, zaboravljeno je od svih. Gotovo deset godina stanari, mahom mladi bračni parovi te porodice RVI, šehida i poginulih boraca, imaju velikih problema s infrastrukturom, saopćio je kućni savjet jedne od zgrada na Rosuljama.

Među najvećim problemima su, ističu, nedostatak parking-mjesta, zelenih površina, problem s regulacijom saobraćaja, javna higijena… Kako kažu stanari, u nekim zgradama, iako su kupili nove stanove, ne rade interfoni, a posebno brinu zbog činjenice da u podrumske prostorije potpuno novih zgrada prodiru i nakupljaju se vode.

-O svim problemima blagovremeno su obavještavani i nadležni u Fondu KS za izgradnju stanova koji gradi stambeno naselje u Rosuljama, ali do sada nije bilo adekvatnog odgovora, niti iz Fonda, a ni iz firmi koje su bili izvođači – ističu iz kućnog savjeta.

Naglašavaju i problem prilično loše gradnje, što, kako navode, dokazuje i loš kvalitet interfona, koji su se pokvarili nekoliko mjeseci nakon što su zgrade useljene. Iako je objekt pod garancijom, izvođač ga nije popravio.

-Ambulanta u naselju trebala je biti otvorena još prije sedam mjeseci, još uvijek nije. Autobuska linija mora ići kroz naselje, iz Centrotransa su rekli da može, ali Ministarstvo saobraćaja to koči, nemamo zelenih površina za djecu, haos je zbog nedostatka parkinga, bojimo se zbog vode u podrumima, može zgrada potonuti… – rekao je jedan od građana prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79