Stanari u banjalučkoj zgradi sami sanirali fasadu, u planu i gradnja lifta

U planu stanara zgrade u Ulici Rajka Bosnića na broju 15 u naselju Starčevica, nakon što su svojim sredstvima sanirali fasadu zgrade i odradili akciju čišćenja dvorišta, jeste i gradnja lifta.

Postavljanje termoizolacione fasade, a ranije i video-nadzora, te uređenje prostora, ZEV ove zgrade realizovao je sopstvenim sredstvima i uz angažovanje većine članova.

Poslije sanacije fasade zgrade pripremili su svečani ručak i proslavili završetak posla i slogu stanara koji su, kako kažu, na usluzi jedni drugima kada god je to potrebno.

Dragomir Đukić, predsjednik ZEV-a, rekao da su stanari ove zgrade jako ambiciozni i složni i da je to najveći pokretač realizacije neophodnih projekata.

“Nedavno smo i sanirali krov, tako da imamo novi krov i fasadu, video-nadzor, protivpožarne aparate, radimo deratizacije protiv glodara i žohara, na vrijeme održavamo i dogovoramo se za sve”, kazao je Đukić.

Prema njegovim riječima, stanari su sakupili 33.000 KM za sanaciju fasade iz sopstvenih sredstava i bez ikakvog kredita.

“Međuljudski odnosi su za svaku pohvalu, sve se lako dogovaramo i rješavamo, i što je najbitnije, svi smo tu jedni za druge na usluzi kad god je potrebno, posebno starijim ljudima”, istakao je Đukić.

Dodao je da stanari planiraju mnoge akcije poboljšanja uslova života, a sljedeći je ugradnja lifta kako bi se olakšalo stanarima zgrade, a posebno starijima.

“Prioritet je ugradnja lifta i svi smo saglasni u tome i u nekim smo pregovorima. Mnogo stanara se javilo već da da novac, a održaćemo i sastanak na kojem će biti izložene mogućnosti svih stanara”, pojasnio je Đukić.

Ističe da je ponosan što živi u takvom okruženju i sa takvim ljudima sa kojima nema problema u dogovorima ili da se pomogne nekome.

“Ne želimo da se zaustavimo samo na tome, imamo još dosta planova koje želimo pokrenuti, među kojima su postavljanje LED rasvjete, termoizolacija podruma i promjena kablova za električnu energiju kako niko ne bi imao problema sa strujom”, priča Đukić.

Dodaje da će nakon što završe te poslove možda imati najljepšu zgradu u gradu, što im je velika želja.

Poručio je drugim ZEV-ovima da se oni vode poslovicom: “Dogovor kuću gradi” i da smatra da je to jedino rješenje za uspješno realizovanje planova prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79