Stanić ističe: Dok je Srbija gradila Kovid bolnice, naša Vlada je zidala garažu na UKC

Pandemija nam je dala višemjesečni predah koji Republika Srpska nije iskoristila, a vidimo da je Republika Srbija za 4 mjeseca izgradila i opremila treću Kovid bolnicu! Za sve to vrijeme Republika Srpska gradila je garažu, svjesno kažem Republika Srpska, a ne UKC RS, jer je odlukom Vlade RS, a na prijedlog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, Vlada preuzela finansiranje garaža – istakao je dr Slobodan Stanić, predsjednik Odbora za zdravstvo SDS.

“Mi ćemo vjerovatno i dalje zborovati, pjevati “Ne može nam niko ništa…” i imati jednu od najvećih smrtnosti u Evropi, jer pacijenti se ne mogu liječiti u garaži”, pojasnio je Stanić

Predsjednik Odbora za zdravstvo SDS podsjetio je da je prije tri sedmice Republika Srpska imala 40 oboljelih, a danas 300, te da je SDS upozoravao da će se virus sa masovnih okupljanja proširiti Srpskom.

“U decembru 2020. Republika Srbija je otvorila čak dvije namjenski izgrađene bolnice u Beogradu i Kruševcu. Upravo je završena vrhunska Kovid bolnica u Novom Sadu, koja je izgrađena za samo četiri mjeseca! Tako se vodi briga o narodnom zdravlju, tako se brane životi njenih građana tako se gradi Srbija“, istakao je Stanić.

On je kazao da je jedno prelazak već postojeće bolnice u Kovid režim, jer se time onemogućava nesmetano liječenje pacijenata oboljelih od drugih bolesti izuzev Kovid-19 a sasvim nešto drugo izgraditi posebnu Kovid bolnicu, namjenski rađenu samo za Kovid pacijente, čime se postiže vrhunsko liječenje oboljelih od Kovida-19, ali i neometano liječenje svih ostalih pacijenata oboljelih od niza drugih bolesti.

“Na UKC RS popunjeni su već sada kapaciteti Infektivne Klinike, drugi i treći sprat Centralnog bloka su prešli u Kovid i popunjeni su. Svakom laiku je jasno da će tako biti onemogućeno liječenje svih ostalih pacijenata i to za cijelu Republiku Srpsku. Koliko će tumora za vrijeme zastoja preći iz operabilnih u neoperabilne, koliko će dijagnoza biti kasno postavljene i koliko će terapija zakasniti znaju samo oni koji su u nevrijeme počeli graditi garaže umjesto Kovid bolnice. Srbija je izgradila tri, a mi nijednu“, sugerisao je Stanić.

On je naglasio da je jedina naša sreća što naša matica Srbija misli na budućnost, dok smo mi zarobljeni u prošlosti i tu budućnost obezbijediće i Kovid i non Kovid pacijentima Srpske.

“Neka Bog čuva Srbiju, jer dok je Srbije i mi se imamo čemu nadati“, zaključio je Stanić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79