Stanić: Ko je u UKC-u RS-a naredio načelnicima službi da ubijede zaposlene da se učlane u SNSD

– I kad se već hvale masovnim učlanjenjima, u SNSD-u trebaju odgovoriti na nekoliko pitanja. Najvažnije pitanje je koliko od tih “1.000”, koji su pristupili SNSD-u, radi na Univerzitetsko-kliničkom centaru RS-a i ko je u UKC-u naredio načelnicima službi da ubijede zaposlene da se učlane? – upitao je dr Slobodan Stanić, predsjednik Odbora za zdravstvo SDS-a.

Stanić je još upitao koliko od tih “1.000” radi u stalnom radnom odnosu, a koliko na određeno i koliko ih radi u drugim javnim institucijama?

– Imam informacije da je jedan častan načelnik odjeljenja na UKC-u, naređenje da pristupi SNSD-u odbio, što je znak da još ima časnih ljudi! Šta su načelnici rekli zaposlenim, šta će biti ukoliko ne ispoštuju preporuku? Da li bi oni koji su u stalnom radnom odnosu, ukoliko odbiju učlanjenje, bili prebačeni na lošija radna mjesta? – upitao je Stanić.

On je još upitao da li je onih 300 miliona eura podignuto kako bi se kreirala izmišljena radna mjesta koja će kao obećanja pomoći da se dobiju “sudbonosni” izbori?

– Stariji se sjećaju da je Savez komunista Jugoslavije, na samom kraju svog razvojnog puta i pred svoju propast na vanrednom 14. Kongresu, krenuo u masovna učlanjenja. Ta masovna učlanjenja, sa dozom perfidnog pritiska bila su siguran znak propasti te najmoćnije političke grupacije ikad viđene na našim prostorima. Drugi siguran znak bila je revizija članstva, umjesto da je rađena revizija rukovodstva! Nažalost, riba se uvijek čisti od repa – kazao je Stanić.

On je istakao da je sada vidljivo da se historija ponavlja.

– SNSD uzdrman teškim porazom na proteklim lokalnim izborima, na kojima su im Banjalučani rekli jedno veliko “Zbogom” krenuo je oprobanim receptom kao SKJ na kraju svog puta! Masovnim učlanjenima novog članstva sa istovremenom “revizijom” starog članstva – naglasio je Stanić.

On je kazao da je opća ocjena da SNSD ide prema “Vanrednom 14. kongresu” jer su frakcije već tu a sukobi već uveliko traju.

– “Vrijeme Raspleta” slijedi kada ćemo od onih koji budu bježali sa broda koji tone dobiti sve tražene odgovore i mnogo više od toga – odgovor na pitanje ko može bolje izdati od prijatelja?! – zaključio je Stanić, saopćio je SDS.

On je reagirao nakon što je objavljeno da je Gradskom odboru SNSD-a u Banjoj Luci u posljednjih mjesec dana pristupilo 1.000 članova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79