Stanić: Najveća izdaja otkako postoji RS

Stanić: Najveća izdaja otkako postoji RS


“Dokument je imao propuste i to u onom dijelu gdje se spominje ANP. Vidi se jasno da je ovo najveća izdaja otkako postoji RS”, poručio je šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS Miladin Stanić nakon jučerašnje sjednice NSRS na kojoj se raspravljalo o Programu reformi. Predlagač ove, jedine, tačke dnevnog reda bio je član Predsjedništva Milorad Dodik.

“Znali da nam vlast nudi prevaru u formi falsifikovanog dokumenta. Obzirom da smo imali original na engleskom mi smo reagovali tako kako jesmo. Neodgovorna vlast nam je donijela takav dokument i onda je svaka vrsta ponašanja bila za očekivati. Ne može se raspravljati o onome što nije napisano. Dokument je imao propuste i to u onom dijelu gdje se spominje ANP. Vidi se jasno da je ovo najveća izdaja otkako postoji RS, da smo prodali dio RS koji se odnosi na perspektivnu imovinu i dio je bivše JNA. Dokument koji je otišao u Brisel je značajno drugačiji od onog koji smo dobili. Vjerovatno je to cilj gospodina Dodika da prevari sve”, kazao je Stanić, prenosi N1.

Stanić je dodao da će vrijeme pokazati da se radi o “najvećoj izdaji otkako postoji RS”.

“Vrijeme će pokazati da je ovo najveća izdaja otkako postoji RS, ovaj nas dokument bez odluke NSRS vodi direktno u NATO. Mi smo za potpunu neutralnost i da pratimo put Srbije. Mi nismo za granicu na Drini, niti jedan dokument može precizirati kada će BiH u NATO, jer NATO odlučuje kada će BiH ući u Savez”.

Osim Stanića, prisutnim se obratila i Sonja Karadžić-Jovičević iz SDS-a kazavši da je jučerašnja sjednica najbolji pokazatelj svog besmisla sjednice.

“Jučerašnja sjednica je pokazala sav besmisao održavanja sjednice, samim tim jer je potpisani dokument bio već u Briselu. Što se tiče atmosfere u Skupštini, jasno vam je da opozicija nije imala ni prostora ni vremena da iskaže svoje stavove. Etički kodeks treba da odgovara za sve koji se obraćaju u NSRS. Svi narodni poslanici SDS-a su do kraja ostali u Klubu SDS i u dogovoru sa šefom stranke nekoliko nas je sišlo u plenum u pokušaju i nadi da kroz replike dobijemo konkretne odgovore. Možete sami procijeniti da li smo na konkretna pitanja dobili konkretne odgovore”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija