Stanivuković daje firmi Dodikovog sina salu za proslavu Nove godine potpuno besplatno?

Stanivuković daje firmi Dodikovog sina salu za proslavu Nove godine potpuno besplatno?


„Infinity International Group“, u čijem je sastavu i kompanija „Prointer“, besplatno je od Grada Banjaluka dobila salu dvorane „Centar“ za proslavu poslovne Nove godine, saznaje CAPITAL.

Dobro upućeni sagovornici CAPITAL-a pojašnjavaju da je „Infinity“ na osnovu odluke Grada Banjaluka, na čijem je čelu gradonačelnik Draško Stanivuković, salu za proslavu dobio besplatno, a jedino što su obavezni platiti jeste PDV.

Naš sagovornik ističe da se dvorana na besplatno korištenje inače ustupa za događaje od javnog interesa.

„Ne znam da li je do sada bilo slučajeva da neka firma dobije salu na besplatno korištenje. Obično se ustupa za događaje od javnog interesa poput, recimo, Dana Republike ili sličnih događaja“, pojašnjava on.   

Sudeći prema nekim cjenovnicima za korištenje dvorane „Centar“ ova grupacija bi platila svega par hiljada maraka za nekoliko sati proslave, ali s obzirom na to da su je dobili na besplatno korištenje platiće svega nekoliko stotina maraka PDV-a.

Podsjećamo, ova grupacija i preduzeća u njenom sastavu ostvaruju milionske prihode i dobit poslujući uglavnom sa javnim sektorom Srpske, a očigledno im sve bolje ide i sa lokalnom vlasti u Banjaluci.

Naime, Stanivuković je bio jedan od najglasnijih kritičara „Prointera“ i njegovih poslova sa institucijama, ali sada im i sam izlazi u susret.

Tako je, prije odluke o odobravanju besplatnog prostora za proslavu Nove godine, gradska vlast donijela i izmjene regulacionog plana koje su kompaniji „Prointer“ omogućile da izgradi neboder u centru Banjaluke.

Upravo je „Prointer“ najprofitabilniji član Infinity grupacije, i lani je prihodovao 49,3 miliona KM, te zaradio šest miliona maraka.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija