Stanivuković: Dodik mimo propisa grade vilu u Banjoj Luci od 2.300 kvadrata

 

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković na današnjoj konferenciji za medije iznio je niz netačnih informacija u vezi sa porodicom Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, navodi se u saopćenju porodice Dodik.

– Sve to ima za cilj da kreira negativne emocije u javnosti u vezi sa članovima porodice Dodik i, nažalost, da samim pominjanjem prezimena Dodik, Stanivukovićeve izjave dobiju na značaju i da ih prenese što više medija. I u ovom slučaju, kao i mnogo puta do sada, riječ je o netačnim informacijama – ističe se u saopćenju.

Članovi porodice Dodik odgovorno tvrde da nisu vlasnici zemljišta u ulici Bože Varićaka, niti druge lokacije u banjalučkom parku Mladen Stojanović.

Također, navodi se u saopštenju, porodica Dodik na pomenutoj lokaciji ne izvodi građevinske radove niti gradi porodični, stambeni ni poslovni objekat.

U saopćenju se posebno naglašava da članovi porodice Dodik nisu vlasnici, niti imaju udio u vlasničkoj strukturi kompanije “Sirius 2010” d.o.o. iz Banja Luke.

– Pozivamo nadležne institucije da provjere navedene činjenice iza kojih stojimo krivično, materijalno i odgovorno – poručili su članovi porodice člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

  Austrijanci prepoznali stvari koje im je iz kuća ukrao lopov iz BiH

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79