Stanivuković: Izjava gradonačelnice Sarajeva je greška

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković smatra greškom izjavu nove gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, koja je ostala pri stavu da neće skinuti tablu sa Vijećnice na kojoj stoji sintagma “srpski zločinci”.

Stanivuković, ipak smatra da se mladim političarima na početku karijere postavljaju teška pitanja, te neće da osuđuje na prvu:

“Ona je nova u tom poslu, a kada vam mediji postave to pitanje, nekada ne odgovorite možda onako kako ne mislite. Ja, kao neko ko želi da bude tolerantan i vodi miroljubivu politiku, to želim da smatram jednom vrstom nepažnje. Mogućnosti da se te stvari poprave, da se u nekom trenutku razmisli. Upoznat sam sa tim natpisima, to treba promijeniti zarad dobrobiti svih nas. To nikome neće naštetiti, samo će koristiti svima. Vjerujem da će ta mlada osoba, koja po biografiji treba da bude široko otvorena prema svima, imati priliku. A i vrijednosti stranke koju dijeli bi trebale ići u tom pravcu…. Da ima mogućnost da popravi tu grešku, treba dati šansu. Nisam da osuđujem na prvu”, piše N1.

Kaže da se na početku karijere mlada osoba možda ne može snaći i odgovoriti na najbolji mogući način sa pitanjima koja su izazovna i teška.

“Imam razumijevanja, jer sam neko ko je sa 20 godina ušao u politiku. Prvo što sam bio dočekan kada odem u medije u FBiH su ta najteža i najizazovnija pitanja. A niko nema odgovor koji može zadovoljiti sve. Ja sam na ta pitanja doživio politički najteže izazove i iskušenja, a prosto nisam sazrio da u tom trenutku odgovaram na najteža pitanja“, rekao je Stanivuković.

Banjalučki gradonačelnik kaže da je ovaj grad otvoren za mogućnost da se sastane sa Karić.

“Ona je 91. godište, ja sam 93. Ako treba da se sastanemo, razgovaramo, to treba biti prirodno, pa na kraju da porazgovaramo i o toj temu. Da vidimo da li je moguće doći do njenih drugačijih stavova po tom pitanju”, kazao je i dodao:

“Ako hoćete budućnost u ovoj zemlji – moramo biti svi pomalo tolerantni”.

Inače, ranije je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić poslao Gradu Sarajevu zahtjev u kojem traži uklanjanje tabli na sarajevskoj Vijećnici i u ulici Ferhadija kojima se, kako kaže, srpski narod ‘karakteriše kao zločinački i agresorski’.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79