Stanivuković iznio planove: Izvršit ćemo reviziju svega što je urađeno u posljednjih 20 godina, potpisanih ugovora, transakcija novca

U narednih sedam bit će poznati zamjenik i čitav kabinet gradonačelnika Banja Luke, rekao je Draško Stanivuković, novoizabrani gradonačelnik Banja Luke.

Prema njegovim riječima, u ovom trenutku su fokusirani na razmišljanje o najboljim rješenjima i istrajavanju na suštinskoj postavci buduće Gradske uprave, pišu Nezavisne.

“Ovom prilikom pozivam sve najbolje među nama, profesore, ljekare te stručnjake iz različitih oblasti da se prijave na konkurse, jer su najbolji potrebni da bi se Banja Luka razvijala – naveo je Stanivuković.

Istakao je da će kroz nekoliko dana pozvati sve privrednike i preduzetnike iz Banja Luke kako bi razgovarali o tome šta Gradska uprava može uraditi za privredu koja je pogođena virusom korona.

“Želja je da grad posegne za mnogim mjerama i uradi sve što je moguće za privredu. Spremni smo da se odričemo i sve svoje kapacitete preusmjerimo zarad privrede i razvoja – objasnio je Stanivuković.

Na pitanje koji su prvi koraci koje će učiniti kao gradonačelnik Banja Luke, Stanivuković je odgovorio da je to revizija svega što je dosad urađeno u javnim preduzećima na području grada.

“Izvršit ćemo reviziju svega što je urađeno u posljednjih 20 godina, potpisanih ugovora, transakcija novca, kao i odgovornosti za one koji su to uradili. Nakon toga ćemo se fokusirati na privredu i nova radna mjesta te otvoriti Banja Luku prema investicijama. Plan je da omogućimo i našim ljudima u inostranstvu koji su zaradili novac da se vrate ovdje, ulažu i zapošljavaju građane – rekao je Stanivuković.

Naglasio je da je cilj racionalizacija troškova grada te potpuna transparentnost i smanjivanje nepotrebnih izdvajanja.

“Neke stručne usluge i izmišljeni savjetnici nisu potrebni novoj Gradskoj upravi, a taj novac ćemo preusmjeriti na subvenciju vrtićima, javnom prevozu, za kupovinu udžbenika i ostalih stvari koje su najpotrebnije za građane – zaključuje Stanivuković.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79