Stanivuković: MUP RS je oružje jedne partije, u policijsku stanicu idem kao na plažu

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je saslušan u policijskoj stanici. Zbog kršenja epidemioloških mjera tokom protesta ugostitelja mogao bi krivično odgovarati.

– Prihvatam ovu vrstu krivičnog djela zato što sam ja uz svoj narod. Ovdje je cilj da se zastraše građani ako izađu na proteste i kažu šta misle, nije više cilj zastrašiti gradonačelnika, kazao je Stanivuković i dodao da je narodu je više dozlogrdilo, vlast samo budi revolt.

– Sjetite se svih korona žurki, pa skupa SNSD-a koji je otvorio kampanju u Banjaluci, pitam zašto je gradonačelnik odgovoran što je narod došao ispred Gradske uprav”, istakao je Stanivuković.

Ovo je politički obračun, tvrdi Stanivuković, dodajući da je MUP postao oružje u rukama jedne političke stranke.

Podsjetio je kako mu je prvi dan mandata počeo s tužbom i saslušanjem u Osnovnom sudu te da iza sebe ima prijave za državni udar i oštećenje službenog vozila, stare dvije i po godine.

Istakao je kako je u policijsku stanicu otišao kao da “ide na plažu”.

– Ovo ne staje. Spreman sam psihički. Došao sam biciklom u stanicu i odoh na svoj posao. Mene neće zastrašiti, ali ne mogu više ni građane, kazao je Stanivuković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79