Stanivuković najavio konačno rušenje restorana Kajak: “To će biti u oktobru”

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banje Luke, tokom govora na okupljanju ispred RTRS-a, dobio je pitanje kada će biti srušen restoran “Kajak”, koji je u vlasništvu sina biznismena Mile Radišića, koji je blizak porodici Milorada Dodika.

“To će biti u oktobru. Pozvat ćemo građane RS, ali i regiona. I region ova priča zanima. To tvrdim odgovorno. Datum ćemo odrediti. Bit će to važan datum, rušenja privatne države koju su izgradili”, dodao je Stanivuković.

Stanivuković o kriminalu u Banjoj Luci: Sve su to foleri – odijela, kaputi i lažne diplome

Podsjetimo, u maju ove godine Stanivuković je bio doveo bagere pred restoran “Kajak”, koji je u vlasništvu sina biznismena Mile Radišića.

Naglasio je da neće odustati od borbe protiv “privatne države”, govoreći da je upravo “Kajak terasa” simbol te borbe.

“Idem biti najbolji”, dodao je Stanivukovića na kraju govora.

Nešto ranije, Stanivuković je predstavio najnoviji Izvještaj Komisije za utvrđivanje stanja i zakonitosti rada u banjalučkoj gradskoj upravi.

Ovaj izvještaj je sačinio Tim za reviziju, koji je formirao Stanivuković, nakon preuzimanja dužosti gradonačelnika Banja Luke.

„Zatvor ih čeka kada čujete šta su sve radili u Banjoj Luci. Imenom i prezimenom ću kroz izvještaj pomenuti svakog čovjeka koji se okoristio o Budžet. Ulažu milione KM da naprave novu televiziju da nas uvjere kako nam je dobro. Prvi dio posvećujemo slobodi medija. Zato smo ovdje ispred RTRS-a. Svi treba da imaju jednake mogućnosti a mi ćemo birati koga ćemo gledati to je suština svega“, zaključio je Stanivuković.

 

Zatim je rekao:

“Doći ćemo do svih. Banja Luku “češljamo” uzduž i poprijeko. Svi će doći na red. Lažne diplome. Podnijet ćemo krivične prijave”, govorio je Stanivuković.

Podvukao je da je napravljena štednja u budžetu od osam miliona KM.

“Napravili smo uštede od mobilnih telefona do službenih automobila”, kazao je Draško Stanivuković, koji je dobio u više navrata aplauze prisutnih.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79