Stanivuković odgovorio Gorici i Igoru: Imate 70 firmi, jer ste privatizovali zemlju

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković reagirao je na saopćenje sina i kćerke predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Igora i Gorice Dodik, u kojoj oni su naveli da imaju “samo” četiri firme, a ne 60 kako je Stanivuković tvrdio.

On je u objavi na Twitteru kazao da njihove firme nisu samo one koje se vode na njihovo ime, već kompanije njihovih srodnika, te da ih ima više od 70.

Igor i Gorica Dodik tvrde da imaju “samo” četiri firme u svom vlasništvu

– Gospodo, vaše firme nisu samo ono što je na vašem imenu i prezimenu. Vaše firme su i one na vašim zetovima, kumovima, sestrićima i povezanim ljudima na kojima se vode. Takvih ima i više od 70, jer ste privatizovali ovu zemlju, ali to možete učiniti samo još godinu dana – napisao je Stanivuković.

Podsjećamo, Gorica Dodik je navela da su u njenom vlastištvu kompanije “Agape” Banja Luka, “Agro voće” Aleksandrovac i “Global Liberty” Laktaši, a Igor Dodik je naveo da se u njegovom  vlasništvu nalaze “Fruit eco” Gradiška i “Global Liberty” Laktaši.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79