Stanivuković pitao Dodika koga Lukač mora udariti da bi bio smijenjen

Nakon što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio da bi ministar policije Dragan Lukač bio smijenjen da ga je udario, oglasio se gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

Stanivuković je upitao Dodika koga Lukač treba udariti da bi bio smijenjen.

Gradonačelnik Banje Luke je kazao da očito nije dovoljno da Lukač bude smijenjen zbog toga što je udario narodnog poslanika u Narodnoj skupštini RS-a.

“Pitam srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, koji je rekao da Dragan Lukač ne bi ostao ministar da ga je udario, kako može ostati ministar kada udari narodnog poslanika? Pitam u ime svih građana, koga tačno ministar policije treba da udari da bi bio smijenjen?”, izjavio je Stanivuković.
Podsjećamo, Dodik je kazao da su navodi o tučnjavi između njega i Lukača izmišljotina koja ne vrijedi komentara.

“Zar neko misli da bi Lukač ostao ministar da se to desilo”, dodao je Dodik.

Podsjetimo da je Lukač udario Stanivukovića dok je on bio poslanik u NSRS-u, 23. decembra 2019. Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Lukača zbog tog slučaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79