Stanivuković pokazao realno stanje pješačkog prelaza u Banjoj Luci: Ako firme budu ovako radile, bit će smjenjene

Navodeći primjer loše odrađenog iscrtavanja saobraćajne signalizacije, gradonačelnik je istakao da će i oni ljudi koji budu obavljali nadzor, a gdje na ovakve pojave izostane reakcija, mogu da očekuju smjenu.

-Pokazali smo snagu Grada u slučaju „prevoznici“, isto tako, pokazaćemo svoj autoritet i na svim drugim poljima – zaključio je gradonačelnik.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković objavio je danas nekoliko fotografija jednog pješačkog prelaza iz ovog grada, a na kojima se vidi da radovi nisu baš izvršeni onako kako se očekivalo.

Pješački prelaz je ofarban tako da se boja na pojedinim dijelovima vrlo brzo izlizala, a to je naljutilo mladog gradonačelnika koji je ‘zaprijetio’ svim firmama da ovako neće moći raditi u buduće.

“Svaka firma koja se ubuduće usudi izvoditi radove u bilo kojem području na ovaj način imat će stalni EMBARGO za rad na teritoriji grada. Grad će odlučno odgovoriti raskidom ugovora. Oni koji nadziru radove i ne reagiraju na takve stvari – bit će otpušteni. Izazov je boriti se protiv loših praksi, pokvarenog sistema i prepreka, ali moguće je. Mi ćemo pobijediti! Pokazali smo snagu Grada u slučaju “prijevoznika”, a pokazat ćemo i svoj autoritet na svim drugim poljima”, napisao je Stanivuković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79