Stanivuković posjetio Bojaniće: Gradonačelnik poklonio platu ljudima kojima je izgorjelo imanje

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je ponovo posjetio porodicu Bojanić koja je početkom marta ostala bez ičeg, jer je u požaru do temelja izgorjela njihova kuća, radionica od koje su živjeli i cijelo imanje.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je ponovo posjetio porodicu Bojanić koja je početkom marta ostala bez krova nad glavom nakon što im je požar progutao kuću.

Stanivuković je porodici Bojanić donirao 5.000 KM, odnosno svoju treću gradonačelničku platu. Prvu je poklonio higijeničarakama u Gradskoj upravu, drugu Kolu srpskih sestara, Karitasu i Merhametu, dok je ovu odlučio donirati Bojanićima.

– Veoma je važno da svaki posao koji započnemo, zajedno i završimo. Prije 20-ak dana ovdje je bila samo ploča, ali i naše obećanje da ćemo svi pomoći, danas ova porodica dobija i krov nad glavom. Grad Banja Luka i građani pomogli su sa 10.000 КM i donacijom materijala preko Civilne zaštite Grada, a takođe smo riješili svu potrebnu dokumentaciju za legalizaciju objekta – rekao je Stanivuković.

Ljiljana i Ranko Bojanić su ostali doslovno na ulici i bez ičeg, 28. februara, kada je na njihovom imanju izbio požar, koji se brzo širio, jer se uz kuću nalazila stolarska radionica puna lako zapaljivih materijala.

Iako su vatrogasci stigli u rekornom vremenu, nisu uspjeli spasiti ni kući ni radionicu. Sve je izgorjelo za svega četiri sata.

Ranko Bojanić je ranije uzjavio da je šteta najmanje 300.000 KM, a najveći je problem što je ostao bez radionice, u kojoj je zarađivao za porodicu.

Brojni Banjalučani su Bojanićima pritekli u pomoć, pa je izgradnja nove kuće već pri kraju, prenosi Srpskainfo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79