Stanivuković pozdravio Dodika i poručio mu: Vaš jedini nacionalni interes je keš

Žustra rasprava vodi se na sjednici Narodne skupštine RS sazvane na inicijativu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se zaključak Predsjedništva BiH o Pelješkom mostu proglasi štetnim po vitalne interese RS.

Nakon obraćanja Dodika, zastupnik PDP-a u NSRS Draško Stanivuković kazao je kako se iza izjava Dodika ”kriju keš i hrvatski interes”.

On se predsjedavajućem Predsjedništva BiH obratio riječima: ”Bok, predsjedniče, kaj delate”, na što su reagirali iz rukovodstva NSRS pozivajući Stanivukovića da bude pristojan.

– Šokiram se i gadi mi se cokotanje poslanika s desne strane. Dok moj prijatelj iskrenog srca priča, vi se smijete. Likujete što prijeti, što se nikoga ne persira. Morate znati da se pojedini ljude toga ne plaše. Pričate o Pelješkom mostu, uveli ste nas u naredni sukob. Vi ste sinonim za sukob, sinonim za protjerivanje ovog naroda. Problemi su protjerivanje neistomišljenika. Postavljam pitanje kad će se pokrenuti pitanje da živimo kad ljudi, da minimalna plaća bude 1.000 maraka – kazao je Stanivuković.

On je naveo kako je Dodikova inicijativa “čisti hrvatski interes”, iza kojeg, kako je dodao, “stoje keš i budući dogovori” prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79