Stanivuković predao krivične prijave protiv Radojičića, Ćućuna, Letića i Mitrovića

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, predao je danas krivične prijave Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv bivšeg gradonačelnika Igora Radojičića, Mladena Ćućuna, šefa civilne zaštite, Milenka Letića, bivšeg načelnika Odjeljenja komunalne policije, kao i bivšeg direktora “Akvane” Vedrana Mitrovića. Istakao je da su predate tri krivične prijave protiv četiri lica, te dodao da će u narednom periodu biti pod lupom “firme pojedinih ljudi koji su u Skupštini grada.”

“Koliko se uzimalo – dobro mi imamo išta”, rekao je Stanivuković u obraćanju novinarima u Banjaluci.

“Jedna firma je za 10 godina uzela 30 miliona KM. Predajemo prijave koje su očigledne, imamo bilborde koji nisu plaćeni od 2004. godine, to je 15, 16 godina da neko nije platio lokaciju. Neko u centru, na 10 metara od Gradske uprave”, rekao je Stanivuković.

“Žicu je neko platio 120.000 KM, neko nabavlja namještaj kao da je za muzej, sve je to plaćeno s naših leđa. Nema toga ko to može odbraniti – a svi su pošteni”, istakao je gradonačelnik Banjaluke.

On je pozvao SIPA-u i Tužilaštvo da se uključe koliko mogu.

“Ja ću ući u zmijsko gnijezno, ali mi treba pomoć. Katastrofa je ono što je rađeno. Mnogo novca je oduzeto od građana”, rekao je u izjavi.

Stanivuković je kazao da na svim papirima stoji potpis bivših gradonačelnika, kada se govori o nabavci automobila nekih i bilbordima. Bilborde ističe, jer kako je dodao – oni su vidljivi svima.

“Pravo nalaže – potpisati nešto, a ne iskontrolisati – gradonačelnik je odgovorno lice. Potpisi koji dođu do mene čitaju se sa 100 strana. Ja ukrasti neću. Četiri lica – tri krivične prijave danas predajemo. Očekujemo da institucije uđu u grad, previše je tu kriminala. Kralo se gdje god da se moglo”, izjavio je.

Istakao je kako će on raditi transparentno, prijavit će svaki račun, a informisat će javnost o svemu što misli da treba.

“Tajkuni su pokrali milione, zato nam je ovakav standard”, izjavio je gradonačelnik Banjaluke.

Stanivuković u obračunu s kriminalom u Banjoj Luci: Ili spasiti narod ili umrijeti pokušavajući

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79