Stanivuković samo za gradonačelnicu Sarajeva izostavio zastavu Republike Srpske

Prilikom nedavne posjete gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić Banjoj Luci i gradonačelniku ovog grada Drašku Stanivukoviću mogao se primjetiti jedan zanimljiv detalj.

Naime, prilikom održavanja svih aktivnosti, poput dočeka gradonačelnice u Stanivukovićevom kabinetu, sastanka sa članovima gradske uprave Banje Luke u sali za sastanke, kao i na pres konferenciji nakon sastanaka, nigdje nije bila istaknuta zastava bh. entiteta Republika Srpska.

Da ovo nije slučajnost uvjerili smo se pregledom fotografija sa prijašnjih sastanaka i pres konferencija u zgradi Gradske uprave Banja Luka u kojoj je uvijek, po pravilu, uz zastavu grada bila istaknuta i entitetska zastava.

Zastava entiteta RS prije uvijek bila istaknuta
Zastava entiteta RS prije uvijek bila istaknuta

Zaključak koji se nameće je da je Stanivuković vjerovatno naredio da se samo zbog posjete gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić uklone sve zastave Republike Srpske dok traje njena posjeta ovom gradu.

Podsjećamo, gradonačelnici dva najveća grada u BiH sastali su se prvi put nakon 27 godina. Stanivuković je ovom prilikom gradonačelnici sarajeva posvetio otvaranje “humane česme” u centru Banje Luke, a najavio je i svoju skoru posjetu Sarajevu piše Klix

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79