Stanivuković u centru Banje Luke gradi ogroman spomenik vojsci RS-a

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković objavio je videosnimak i fotografije budućeg spomenika poginulim borcima Republike Srpske, na koji je kako kaže ponosan.

U opisu videosnimka u kojem se spomen-obilježje prikazuje iz više perspektiva, Stanivuković navodi i da će ovaj monumentalni centralni spomenik biti “jedan od simbola Banje Luke”.

Kako se vidi, bit će smješten u samom centru grada, a planirano je da izgradnja počne ove godine.

“Ovo je rad koji je odnio pobjedu na međunarodnom konkursu na koji je pristiglo 38 radova. O simbolici, izgledu i elementima koji se prožimaju, kao i daljim koracima u realizaciji ovog projekta, govorit ću sutra na konferenciji u 11 sati”, napisao je Stanivuković.

Sudeći po onome što se može vidjeti na objavljenom snimku, spomenik se sastoji od više visokih stubova, različite visine. Na njima će biti ispisana imena poginulih vojnika kao i naziv brigade u kojoj su se borili.

Vojska RS-a, odnosno brojni generali i drugi rukovodioci su podsjetimo osuđeni za brojne ratne zločine prije svega nad Bošnjacima, genocid u Srebrenici i brutalne zločine u brojnim drugim mjestima, a njom je komandovao osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić. Stanivuković na ovaj način neminovno ulazi u predizbornu kampanju i igra na provjerenu kartu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79