Stanivuković: Za penzionere biće besplatan prevoz

Besplatni udžbenici za sve osnovce, povoljniji javni prevoz za penzionere – obećanja su koja je nova gradska administracija u Banjaluci najavila, a potom i realizovala. Gradonačelnik najvećeg grada Srpske Draško Stanivuković poručio je da ovo korak ka uvođenju potpuno besplatnog javnog prevoza za penzionere.

Za oko 40. 000 penzionera u Banjaluci obezbijeđena su sredstva kojima će mjesečne karte biti povoljnije za 20% . Pripadnici najstarije populacije koji sa skromnim primanjima teško žive, zadovoljni su.

„Na jako niske penzije, ovo je veliki pomak i zahvaljujem se. Vidi se da se ova omladina spustila među nas malo siromašnije. Nemam riječi, drago mi je, samo neka ide naprijed“-navode anketirani penzioneri.

Od finansijske podrške važnija je, kažu, briga o penzionerima i činjenjica da neko ima sluha za njihove potrebe.

„Smatram da je to jedan veliki korak ka tome da gradski prevoz za penzionere bude besplatan. Boriću se za to kao predsjednik sindikata na gradskom nivou, a na republičkom ćemo imati posebnu priču oko tih stvari, pogotovo kada određeni ministri ne budu više oni koji jesu i kada budu Sindikat penzionera priznali kao sve ostale države i republike oko nas“- naveo je Milan Krajinović predsjednik Sindikata penzionera Banjaluka.

Za subvencije mjesečnih karata za penzionere i saniranje posljedica koje je javni prevoz pretrpio u proteklom periodu zbog virusa korona do kraja godine iz gradske kase biće izdvojeno i do milion maraka. Sve je to omogućeno zahvaljujući brojnim uštedama nove administracije. Samo na racionalnoj upotrebi službenih automobila napravljene su uštede od 150 hiljada maraka.

„Mi želimo da ljudi na svom novčaniku osjete šta znači grad bez kriminala, korupcije, nepotizma. Mi smo dokazali da sva obećanja za koja govore da nisu moguća, a to je bilo i za prevoz i za udžbenike, danas postaju realnost. Važna poruka je da mi o penzionerima ne mislimo samo kada je izborna godina. Mi danas činimo dobre stvari za naše penzionere, to je naša dužnost jer su oni jedna od najranjivijih kategorija“-naveo je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Do kraja godine Stanivuković najavljuje i druge vidove pomoći za one sa minimalnim penzijama. Ujedno, uputio je apel republičkim institucijama da razmisle o dodatnom povećanju penzija, kao i ostalim sistemskim mjerama kojima bi položaj osoba treće životne dobi bio kvalitetniji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79